Sladkokyselé zelí | recept
Sladkokyselé zelí | recept. Milé maminky, napadlo mě vložit pro vás recept na sladkokyselé přílohové zelí, protože třeba některá máte problém s jeho vařením. Pořád hlídáte hodinky, ochutnáváte, jestli už je hotové. Zkrátka to neustále nějak není ono. Měla jsem totiž ten samý problém, dokud jsem nedostala recept od manželovi babičky, u které mi vždycky strašně chutnalo. Pokud na tom jste stejně, jako jsem byla já, vyzkoušejte. Nic na tom není a přitom je tak dobré.
Co je potřeba
1 sklenice sterilovaného zelí
1 větši cibule
sádlo
cukr
sůl
ocet
Pak už jen dochutíme, jak kdo rád a podáváme s nějakou dobrotou. Dochucuji 6 hrstěmi cukru (naberu cukr a zavřu dlaň) a asi 1 – 2 čajové lžičky soli. Ocet už většinou ani nepoužívám, protože manžel má zelí rád spíš sladší. Zkuste. Není to pracné, jen občas nakouknete pod pokličku, zda je na dně ještě voda a ani nemusíte chutnat, protože pokud tam nebude, anebo bude minimálně, bude zelí hotové.
DOBROU CHUŤ!!!
Diskuze k článku