Přejít k hlavnímu obsahu

Bramborové špalíčky | recept na přílohu

Bramborové špalíčky | recept na přílohu

Bramborové špalíčky |  recept na přílohu. Přináším vám výborný recept na domácí bramborové těsto, které se nelepí. Z těsta můžete dělat špalíčky, knedlíky nebo bramborovou roládu. Kdysi jsem ho dostala od kolegyně z práce.

Co je potřeba

800 g vařených brambor ve slupce

350 g hrubé mouky

2 celá vejce

sůl dle chuti

 

 

 

 

1

Nejlépe den předem si uvaříme brambory ve slupce. U nás dělám rovnou dvojitou dávku z 1600 g brambor.

2

Do velkého hrnce (5 l) dáme vařit vodu (el. sporák č.6). Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle.

3

V míse k bramborám přidáme vejce, mouku, sůl, a buď v robotu nebo ručně vypracujeme krásné těsto.

4

Z těsta vždy kus odkrojíme a vyválíme na dlouhého hada, kterého rozřežeme na menší kousky.

5

Když se voda v hrnci vaří (el. sporák č.6), postupně do ní házíme špalíčky. Špalíčky se nejdříve drží u dna a postupně vyplavou na hladinu. Hlídáme, až se kolem nich začne tvořit pěna, a od té doby je necháme vařit 5 minut.

6

Po uplynulé době špalíčky sítkem vylovíme a okamžitě je propláchneme pod studenou tekoucí vodou. Propláchnuté špalíčky dáváme do sklokeramické mísy a přikryjeme, než budou další hotové.

DOBROU CHUŤ!!!

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Kulaté knedlíky bez vajec
Kulaté knedlíky bez vajec
Kulaté knedlíky bez vajec | recept na domácí knedlíky. Chcete vyzkoušet jednoduchý a rychlý recept na domácí knedlíky? Přináším vám recept na kulaté k…
Pindruše
Pindruše
  Nevím, kde toto pečivo z listového těsta přišlo ke svému názvu, ani původ slova pindruše není jasný. Podle všeho nic neznamená a byl uměle vytv…
Kančí guláš na červeném víně
Kančí guláš na červeném víně
Kančí guláš na červeném víně | recept. Následující recept je z mé sbírky receptů pro pomalý hrnec, ale kančí guláš si můžete připravit i klasickým způ…