Přejít k hlavnímu obsahu

Domácí houskový knedlík | recept na vlčický knedlík

Vlčický houskový knedlík | recept na nejlepší knedlík. Tento recept mám od své tchýně. Je výborný, nikdy jsem nepotřebovala zkoušet jiný, tento vždy dobře funguje. Pokud stále hledáte ten správný recept na knedlíky, určitě zkuste tento na náš vlčický. Pokud se budete držet mého postupu, skvělý výsledek budete mít zaručen. 

Co je potřeba

250 ml vlažné vody

1 celé vejce

250 g polohrubé mouky

250 g hrubé mouky

3 čajové lžičky soli

špetka cukru

½ kostičky droždí

1 starší rohlík

1

Do hrníčku si odměříme 250 ml vlažné vody. Do vody rozdrobíme půl kostičky droždí a lžičkou zamícháme, až se droždí rozpustí. Vodu nalijeme do formy od domácí pekárny a přidáme celé vejce, pak obě mouky, sůl a špetku cukru. Na domácí pekárně nastavíme program na kynutá těsta a zapneme. Po 10 – ti minutách k těstu přidáme na kostičky nakrájený rohlík a počkáme 90 minut, než bude těsto hotové. Poté ho vyklopíme z formy, propracujeme v ruce a rozdělíme na dva díly. Z každého dílu vyválíme asi 25 – 30 cm dlouhý knedlík a oba je necháme pod utěrkou kynout 10 – 15 minut.

2

Mezitím si přes obě plotýnky dáme pekáč s ušima tzv. buchťák a nalijeme do něj převařenou vodu (vodu dávám asi 4 – 5 cm od vršku pekáče). Opatrně do vody přendáme nakynuté knedlíky. Vaříme je 10 minut z každé strany. Občas je dobré knedlíky podebrat vařečkou, aby se nepřichytily ke dnu pekáče.

3

Hotové knedlíky pomocí talíře a vařečky přeneseme na prkénko a ihned je propícháme špejlí, aby nespadly. Knedlíky můžeme krájet nití a servírovat. Zbytek knedlíku je možné skladovat v igelitovém sáčku v lednici.

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Tzatziky | recept na řecké tzatziky
Tzatziky jsou vynikající v tom, že mají mnohostranné využití. Můžete je podávat jako jako salát k hlavnímu chodu, jíst je samotné jako chuťovku s chle…