Přejít k hlavnímu obsahu

Bramborový knedlík | recept podle tchýně

Bramborový knedlík | recept podle tchýně. Je bezva si ulehčit práci v kuchyni a tento recept vás chytne. Tchýně ho dělá už roky a já si ho též zamilovala. Nyní se o něj podělím i s vámi.

Co je potřeba

1500 g oškrábaných brambor

650 g hrubé mouky

3 menší vejce

potravinářská fólie

 

1

Oloupeme brambory, nakrájíme a dáme vařit se solí.

2

Když jsou brambory měkké (mohou být i rozvařené), tak je zcedíme a rozšťoucháme. Necháme je trochu vychladnout.

3

Poté do brambor přidáme vajíčka a hrubou mouku (těsto již nesolím, dávám víc soli k bramborám). Vypracujeme hladké těsto a dle potřeby můžete ještě podsypat moukou.

4

Hotové těsto rozdělím na šest dílů, každý díl nanesu (může ještě trochu lepit, ale to nevadí) na dvojitou potravinářskou fólii a zabalím (na fotkách jsem improvizovala a balila do sáčku, protože mi fólie došla). Jeden konec svážu provázkem, dotlačím těsto do kraje a vytvaruju knedlíček. Nakonec zavážu druhý konec a dám vařit do vroucí vody na 10 minut z každé strany.

5

Uvařené knedlíky můžeme ihned podávat.

DOBROU CHUŤ!!!

Pokud chcete knedlíky trochu větší (viz. foto), tak těsto rozdělte na čtyři díly. Pozor, ale musíte je vařit alespoň 15 minut z každé strany, aby byly dovařené!

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Kulaté knedlíky bez vajec
Kulaté knedlíky bez vajec | recept na domácí knedlíky. Chcete vyzkoušet jednoduchý a rychlý recept na domácí knedlíky? Přináším vám recept na kulaté k…
Chlupaté knedlíky | recept
Chlupaté knedlíky | recept. Také neradi děláte chlupáče, protože těsto děláte od oka, a když děláte první zkušební knedlík, tak se i na potř…