Přejít k hlavnímu obsahu

Řepa se zelím | recept

Řepa se zelím | recept. Co s úrodou řepy? Co takhle ji naložit se zelím?Je to neskutečná dobrota. Dělám ji každoročně (když mám teda dobrou úrodu). U nás se dlouho neohřeje, mizí doslova před očima. Připravte si podle následujícího návodu řepu se zelím. Určitě si pochutnáte!

Co je potřeba

1 kg vařené řepy (15 minut vařit ve slupce a potom oloupat, jinak se vaří stejně jako brambory – do změknutí)

1 kg čerstvého bílého zelí

20 dkg cibule

250 ml octa

750 ml vody

2 lžíce soli

2 a 1/2 lžíce cukru

Uvařenou a zchladlou řepu oloupeme a nakrájíme na kostičky, zelí na nudličky a cibuli na slabší půlkolečka.

Zelí a cibuli smícháme a povaříme v nálevu z vody, octa, soli a cukru (na el. sporáku na č. 4 asi 5 minutek). Nejprve svaříme nálev a potom, když se začíná vařit, stáhneme plotnu na č. 4 a přidáme povařit zelí smíchané s cibulí.

Poté nakrájenou řepu smícháme se zelím a sterilujeme.

Dělala jsem rovnou trojnásobnou dávku a mám 15 velkých (720 ml) sklenic. DOBROU CHUŤ!!!

 

 

 

Pokud chcete zavařovat jako já v horkovzdušné troubě téměř bez práce, tak návod jak na to, najdete ZDE.

Jako přílohu už na talíři nebo v kompotové misce – smíchejte si řepu s tatarkou a budete se oblizovat až za ušima!!! My to zbožňujeme. 

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Domácí kysané zelí | recept
Domácí kysané zelí | recept. Že je domácí zelí nejlepší, se rozuí samo sebou. Jeho výroba sice stojí trochu námahy, ale za tu práci to určitě stojí. P…
Sterilované česnekové výhonky
Dnes Vám přináším recept na sterilované česnekové výhonky. Výhonky z česneku, které se potom stejně ostříhají používám totiž jako delikatesku. Připrav…