jitulciny-recepty.cz

Sterilované lečo | recept na nakládanou zeleninu

Složitost: Mírný
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Sterilované lečo | recept na nakládanou zeleninu. Poradím vám, jak na sterilované lečo. Zkuste můj návod. Z jedné dávky jsem měla 5 sklenic o objemu 720 ml + 1 malá od Kunovjanky. A z poloviční dávky jsem měla 5 skleniček od Kunovjanky. Je to rychlovka, když nevíte co honem k večeři, nebo to lze přidat do maďarského gulášerizota, pod maso nebo i na pizzu.

Co je potřeba

2 kg rajčat

2 kg bílých paprik

1 cibule

olej

Rajčata a cibulku si nakrájíme na kostičky a papriku na proužky.

Do velkého hrnce (do 5-ti litrového hrnce, je toho až po okraj, ale pak to trochu spadne) dáme na olej (el. sporák nač.6) lehce zezlátnout cibulku a na ni přihodíme papriku (el. sporák stáhneme na č.4).

Stále mícháme a jak paprika začne pouštět šťávu, tak přidáme rajčata. Pořád mícháme, a jak rajčata pustí dost šťávy, hrnec přikryjeme pokličkou. A takto necháme dusit 15 minutek.

Poté ještě horké dáváme do skleniček a zavaříme. Zavařuji v horkovzdušné troubě na 250°C. Velké sklenice o objemu 720 ml na 10 minut a malé od Kunovjanky na 5 minut.

Po vytažení z trouby je obrátíme dnem vzhůru a takto necháme do druhého dne.

DOBROU CHUŤ!!!


Zdroj: https://www.jitulciny-recepty.cz/sterilovane-leco-recept-na-nakladanou-zeleninu.html