Přejít k hlavnímu obsahu

Moravské zelí | recept na červené zelí

Moravské zelí | recept na červené zelí

Moravské zelí | recept na červené zelí. Moravské zelí je nejlepší z červeného zelí (alespoň nám tak chutná), ale lze jej připravit i z bílého zelí. Tak šup, šup a zkuste zase něco jiného.

Co je potřeba

1 velká sklenice červeného zelí (720 ml)

2 cibule

1 polévková lžíce sádla

sůl

cukr

ocet

olej

hladká mouka

1

Zelí si uvaříme, jak je psáno ZDE s tím rozdílem, že nenecháme vypařit všechnu vodu, ale musí nám u dna trošku zůstat!

2

Když je zelí měkké, tak si na oleji osmahneme na malé kostičky pokrájenou cibulku, necháme zesklovatět. A poté přisypeme hladkou mouku a uděláme zlatavou cibulovou jíšku.

3

Jíšku promícháme se zelím a dochutíme dle potřeby –  jak kdo rád.

DOBROU CHUŤ!!!

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Červené moravské zelí | recept
Červené moravské zelí | recept
Červené moravské zelí |  recept. Nevíte si rady, jak připravit opravdu chutné červené zelí? S mým postupem to hravě zvládnete. Uvařte si červené morav…
Sladkokyselé zelí | recept
Sladkokyselé zelí | recept
Sladkokyselé zelí | recept. Milé maminky, napadlo mě vložit pro vás recept na sladkokyselé přílohové zelí, protože třeba některá máte problém s jeho v…