Přejít k hlavnímu obsahu

Lívance z acida | recept na netradiční lívance

Lívance z acida |  recept na netradiční lívance. Lívance vždycky nevyžadují dlouhou dobu přípravy a kynutí. Podle mého receptu je zvládnete jedna dvě. Fígl spočívá v použití acida. Jsou fakt výnikající a strašně rychlé! I náš Honzík hned spořádal dva kousky. Z téhle dávky těsta jsem měla 22 lívanečků.

Co je potřeba

1 acido (500 ml)

250 g polohrubé mouky

1/2 čajové lžičky jedlé sody

špetka soli

6 g cukru nebo 3 kostky

Nejprve si smícháme všechny sypké ingredience a pak přilijeme celé acido.

Důkladně elektrickým šlehačem promícháme a hned můžeme smažit.

Smažíme na trošce oleje (el. sporák na č. 4), dokud nejsou zlatavé z obou stran. Lívanečky nám hned krásně nakynou při smažení.

Podáváme s marmeládou, džemem nebo já dělám, že dám trochu zakysané smetany, ocukruju a na ni dám borůvky se šťávičkou.

DOBROU CHUŤ!!!

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Babiččiny kynuté lívance | recept
Babiččiny kynuté lívance | recept. Zkoušela jsem dost receptů na lívance. Tuhle jsem prohlížela opět recepty mé babičky a narazila jsem na klasické ky…