Přejít k hlavnímu obsahu

Zapečené kuřecí s tatarkou | recept

Zapečené kuřecí s tatarkou |  recept. Tipy na rychlé jídlo se hodí vždy. Uvařte si podle mého receptu výborný oběd nebo večeři. Zapečené kuřecí s tatarkou je vynikající a jednoduché jídlo. Kuře je rychle hotové a díky tatarce krásně křehké. Zlatavou kůrku pak zajistí sýr. Určitě se vám už sbíhají sliny. Vyzkoušejte!

Co je potřeba

500 600 g kuřecích prsíček

tatarka Hellmans 375 g

1 2 větší cibule

150 g plátkového sýra eidam

sůl, pepř

máslo na vymazání pekáčku

1

Zapékací mísu vymažeme kouskem másla a na dno poklademe na půlkolečka pokrájenou cibuli.

2

Kuřecí prsa rozřízneme, osolíme, opepříme a položíme na cibuli.

3

Na maso rozetřeme celou tatarku (může být i malá) a tu pak nakonec poklademe plátky sýra.

4

Mísu přikryjeme alobalem a dáme takto zapéct do trouby předehřáté na 250°C na 20 minut.  Poté mísu odkryjeme a dopečeme dozlatova.

5

Podáváme s brambory nebo hranolkami, můžou být i americké brambory nebo bramborová kaše, co kdo rád. DOBROU CHUŤ!!!

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jitulčiny kuřecí lívance | recept
Jitulčiny kuřecí lívance | recept. Tento recept mě napadl, když jsem potřebovala zdělat maso z mrazáku, abych měla místo na uložení švestek na zimu. R…