Přejít k hlavnímu obsahu

Plněné bramborové knedlíky | recept

Plněné bramborové knedlíky | recept. Plněné knedlíky jsou českou klasikou. Pokud jste si na ně dosud netroufali, vyzkoušejte můj recept. Provedu vás krok za krokem jejich přípravou. Knedlíky můžete plnit buď klasicky uzeným, pokud ho zrovna nemáte, nejsou špatné ani s náplní z párků.

Co je potřeba

80 dkg ve slupce vařených brambor

35 dkg hrubé mouky

2 celá vejce

sůl – dle chuti

20 – 40 dkg uzeného nebo lze použít i párky

1

Uvařené, zchladlé brambory ve slupce oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. V míse pak přidáme hrubou mouku, vejce a sůl.

2

Promícháme a vysypeme na vál, kde vypracujeme v těsto (pokud se těsto lepí, přidáme ještě dle potřeby hrubou mouku).

3

Z těsta ukrajujeme kousky, z nichž vyválíme váleček. A ten pak nakrájíme na větší kousky (špalíčky), které prsty rozmáčkneme na čtverečky. Do středu pak vložíme rozsekané uzené nebo párky a zabalíme.

4

Mezi dlaněmi vytvarujeme v kuličku. Knedlíky dáváme do vroucí vody (el. sporák na č. 5) a když vyplavou na hladinu, necháme je ještě asi 3 minutky povařit.

5

Hotové knedlíky podáváme s dozlatova osmaženou cibulkou špenátem nebo zelím. Jako vždy jsem dělala dvojitou dávku bramborového těsta, knedlíků jsem měla něco přes 50 kusů. DOBROU CHUŤ!!!

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Kančí guláš na červeném víně
Kančí guláš na červeném víně | recept. Následující recept je z mé sbírky receptů pro pomalý hrnec, ale kančí guláš si můžete připravit i klasickým způ…
Babiččiny krůtí placičky
Babiččiny krůtí placičky | recept na vynikající domácí placičky z krůtího masa. Přemýšlíte, jakou chuťovku uvařit rodině? Přináším vám recept na domác…
Holandský řízek | recept
Holandský řízek | recept.  Vyzkoušejte můj zaručený recept na vynikající holandské řízky. Z této dávky jsem měla osm opravdu pořádných holanďáků. Usma…
Kuřecí roláda | můj recept na roládu
Kuřecí roláda | můj recept na roládu. Předem bych ráda napsala, že na vykostění masa jsem absolutní antitalent a kuře si vždy nechávám vykostit u řezn…