Přejít k hlavnímu obsahu

Plněné bramborové knedlíky | recept

Plněné bramborové knedlíky | recept

Plněné bramborové knedlíky | recept. Plněné knedlíky jsou českou klasikou. Pokud jste si na ně dosud netroufali, vyzkoušejte můj recept. Provedu vás krok za krokem jejich přípravou. Knedlíky můžete plnit buď klasicky uzeným, pokud ho zrovna nemáte, nejsou špatné ani s náplní z párků.

Co je potřeba

80 dkg ve slupce vařených brambor

35 dkg hrubé mouky

2 celá vejce

sůl – dle chuti

20 – 40 dkg uzeného nebo lze použít i párky

1

Uvařené, zchladlé brambory ve slupce oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. V míse pak přidáme hrubou mouku, vejce a sůl.

2

Promícháme a vysypeme na vál, kde vypracujeme v těsto (pokud se těsto lepí, přidáme ještě dle potřeby hrubou mouku).

3

Z těsta ukrajujeme kousky, z nichž vyválíme váleček. A ten pak nakrájíme na větší kousky (špalíčky), které prsty rozmáčkneme na čtverečky. Do středu pak vložíme rozsekané uzené nebo párky a zabalíme.

4

Mezi dlaněmi vytvarujeme v kuličku. Knedlíky dáváme do vroucí vody (el. sporák na č. 5) a když vyplavou na hladinu, necháme je ještě asi 3 minutky povařit.

5

Hotové knedlíky podáváme s dozlatova osmaženou cibulkou špenátem nebo zelím. Jako vždy jsem dělala dvojitou dávku bramborového těsta, knedlíků jsem měla něco přes 50 kusů. DOBROU CHUŤ!!!

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Kančí guláš na červeném víně
Kančí guláš na červeném víně
Kančí guláš na červeném víně | recept. Následující recept je z mé sbírky receptů pro pomalý hrnec, ale kančí guláš si můžete připravit i klasickým způ…
Babiččiny krůtí placičky
Babiččiny krůtí placičky
Babiččiny krůtí placičky | recept na vynikající domácí placičky z krůtího masa. Přemýšlíte, jakou chuťovku uvařit rodině? Přináším vám recept na domác…
Zapečené kuřecí s tatarkou | recept
Zapečené kuřecí s tatarkou | recept
Zapečené kuřecí s tatarkou |  recept. Tipy na rychlé jídlo se hodí vždy. Uvařte si podle mého receptu výborný oběd nebo večeři. Zapečené kuřecí s tata…