Přejít k hlavnímu obsahu

Pečený králík s bůčkem | recept

Pečený králík s bůčkem | recept. Upečte si k nedělními obědu králíka s bůčkem podle mého receptu. Díky bůčku není králík vysušený a jídlo skvěle voní. Jako přílohu můžete zvolit bramborové špalíky a zelí jako já nebo klasické knedlíky a špenát. 

Co je potřeba

1 králík (pro 4 osoby stačí půlka)

500 g vepřového bůčku

50 g špeku

2 cibule

6 stroužků česneku

sladká mletá paprika

kmín

sůl

4 plátky másla

1

Králíka si naporcujeme – nejradši peču zadní stehna a hřbet. Maso prošpikujeme slaninou, osolíme, okmínujeme a z vrchní části lehce posypeme sladkou mletou paprikou.

2

Na dno pekáče poházíme jednu na půlkolečka pokrájenou cibuli a na plátky pokrájené tři stroužky česneku. Na to poskládáme králíka a přidáme asi 500 g bůčku, který jsme také osolili a okmínovali. Vše zasypeme opět jednou nakrájenou cibulí a třemi stroužky česneky.

3

Nakonec na maso položíme čtyři plátky másla, podlijeme vodou, přikryjeme a dáme péct do trouby předehřáté na 180°C dozlatova. Občas maso přelijeme výpekem a podle potřeby můžeme ještě podlít vodou.

4

Dělala jsem k tomu sladkokyselé zelí a bramborové špalíčky. Výborný je také s houskovým knedlíkem a špenátem. DOBROU CHUŤ!!!

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Naložený králík po Vlčicku | recept
Naložený králík po Vlčicku | recept. Tento recept mám moc ráda, protože je téměř bez práce a králík má kolem sebe dost výborného sosu. Pokud máte čers…
Králík na divoko | recept od Kajdy
Králík na divoko  | recept od Kajdy. Připravte si k nedělnímu obědu pečínku. Zkuste však tentkrát zvolit králíka, jeho maso je nepoměrně jemnější a zd…
Holandský řízek | recept
Holandský řízek | recept.  Vyzkoušejte můj zaručený recept na vynikající holandské řízky. Z této dávky jsem měla osm opravdu pořádných holanďáků. Usma…
Kuřecí roláda | můj recept na roládu
Kuřecí roláda | můj recept na roládu. Předem bych ráda napsala, že na vykostění masa jsem absolutní antitalent a kuře si vždy nechávám vykostit u řezn…