Přejít k hlavnímu obsahu

Ovar | recept na vařené vepřové

Ovar | recept na vařené vepřové. Ovar patří k neodmyslitelně k silvestrovským oslavám, ale přichystat si ho můžete kdykoli během roku. Nevíte, jak na to? Nevadí, s mým návodem to bude hračka. Vyzkoušejte si můj recept na ovar, budete se olizovat až za ušima. 

Co je potřeba

vepřové koleno asi 1kg nebo dle počtu strávníků

1 bobkový list

3 kuličky nového koření 

k podávání čerstvě nastrouhaný křen, chleba, pivo 

1

Vepřové koleno omyjeme pod tekoucí vlažnou vodou a vložíme jej do papiňáku, přidáme bobkový list, nové koření a zalijeme studenou vodou po měrku maximum.

2

Elektrický sporák máme na č. 6. Jakmile se to začne vařit, stáhneme sporák na č. 3 a takto necháme hodinku až hodinku a půl vařit.

3

Poté sporák vypneme, ale hrnec necháme ještě na té teplé plotýnce, aby to pěkně došlo. Maso se pak jen rozpadá. Ovar podáváme s čerstvě strouhaným křenem, hořčicí, pivem a, pokud možno, s domácím chlebem. Z vývaru můžeme připravit domácí prdelačku. Určitě jste taky dostali chuť, že? Tak honem na to! DOBROU CHUŤ!!!

Takto uvařený ovar můžete ještě dát na vyšší plech, vložit do trouby a nechat opéct dozlatova. Je to dobrůtka!

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Kančí guláš na červeném víně
Kančí guláš na červeném víně | recept. Následující recept je z mé sbírky receptů pro pomalý hrnec, ale kančí guláš si můžete připravit i klasickým způ…
Babiččiny krůtí placičky
Babiččiny krůtí placičky | recept na vynikající domácí placičky z krůtího masa. Přemýšlíte, jakou chuťovku uvařit rodině? Přináším vám recept na domác…
Ondráše | recept na plněný bramborák
Ondráše | recept na plněný bramborák. Přemýšlíte- li čím spolehlivě nasytit rodinu, vsaďte na Ondráše. Jde o plněný bramborák plátky vepřového masa. M…