Přejít k hlavnímu obsahu

Ondráše | recept na plněný bramborák

Ondráše | recept na plněný bramborák. Přemýšlíte- li čím spolehlivě nasytit rodinu, vsaďte na Ondráše. Jde o plněný bramborák plátky vepřového masa. Máte tedy rovnou přílohu i s masem v jednom. Je to dost syté jídlo, ale neodtrhnete se od něj. Vyzkoušejte!

Co je potřeba

bramborákové těsto

vepřové maso (může být i kuřecí)

olej

sůl a pepř

1

Nejdříve si připravíme bramborákové těsto. Recept na bramboráky najdete v jiném článku.

2

Maso naklepeme, osolíme a opepříme. Poté maso osmahneme na pánvi dozlatova a odložíme na talířek.

3

Elektrický sporák si nastavíme na č. 4 a na trochu oleje dáme asi dvě polévkové lžíce bramborákového těsta, do těsta vtlačíme osmahnuté maso a maso překryjeme opět asi dvěmi lžícemi bramborákového těsta.

4

Jakmile jsou okraje bramboráku zlatavé, otočíme ho a osmahneme ještě z druhé strany. A je hotovo. Podáváme nejlépe se zeleninovými saláty. DOBROU CHUŤ!!!

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Holandský řízek | recept
Holandský řízek | recept.  Vyzkoušejte můj zaručený recept na vynikající holandské řízky. Z této dávky jsem měla osm opravdu pořádných holanďáků. Usma…
Kuřecí roláda | můj recept na roládu
Kuřecí roláda | můj recept na roládu. Předem bych ráda napsala, že na vykostění masa jsem absolutní antitalent a kuře si vždy nechávám vykostit u řezn…