Přejít k hlavnímu obsahu

Ondráše | recept na plněný bramborák

Ondráše | recept na plněný bramborák. Přemýšlíte- li čím spolehlivě nasytit rodinu, vsaďte na Ondráše. Jde o plněný bramborák plátky vepřového masa. Máte tedy rovnou přílohu i s masem v jednom. Je to dost syté jídlo, ale neodtrhnete se od něj. Vyzkoušejte!

Co je potřeba

bramborákové těsto

vepřové maso (může být i kuřecí)

olej

sůl a pepř

1

Nejdříve si připravíme bramborákové těsto. Recept na bramboráky najdete v jiném článku.

2

Maso naklepeme, osolíme a opepříme. Poté maso osmahneme na pánvi dozlatova a odložíme na talířek.

3

Elektrický sporák si nastavíme na č. 4 a na trochu oleje dáme asi dvě polévkové lžíce bramborákového těsta, do těsta vtlačíme osmahnuté maso a maso překryjeme opět asi dvěmi lžícemi bramborákového těsta.

4

Jakmile jsou okraje bramboráku zlatavé, otočíme ho a osmahneme ještě z druhé strany. A je hotovo. Podáváme nejlépe se zeleninovými saláty. DOBROU CHUŤ!!!

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Kančí guláš na červeném víně
Kančí guláš na červeném víně | recept. Následující recept je z mé sbírky receptů pro pomalý hrnec, ale kančí guláš si můžete připravit i klasickým způ…
Babiččiny krůtí placičky
Babiččiny krůtí placičky | recept na vynikající domácí placičky z krůtího masa. Přemýšlíte, jakou chuťovku uvařit rodině? Přináším vám recept na domác…
Ovar | recept na vařené vepřové
Ovar | recept na vařené vepřové. Ovar patří k neodmyslitelně k silvestrovským oslavám, ale přichystat si ho můžete kdykoli během roku. Nevíte, jak na…