Přejít k hlavnímu obsahu

Dušená mrkvička | recept na zeleninovou přílohu

Dušená mrkvička | recept na zeleninovou přílohu

Dušená mrkvička | recept na zeleninovou přílohu. Nejprve chci říct, že jako většina lidí jsem nesnášela tu hnusně sladkou dušenou mrkev ve školní jídelně. Od té doby jsem ji do pusy nevzala, až jednou jsem přišla ke tchýni a ochutnala tu její. Je úžasná a musím ji dělat z kila mrkve, protože si vždycky nandáme strašně moc. Manžel ji také zbožňuje. Vyzkoušejte tento recept na dušenou mrkvičku a uvidte, že jinak už ji dělat nebudete.

Co je potřeba

1 kg mrkve

Solčanka nebo zeleninový bujón

1 2 stroužky česneku

bílá jíška Knorr

kousek másla (asi 5 cm široký)

1

Mrkev oloupeme a na el. kráječi si ji nakrájíme na kolečka (asi 3 mm silná).

2

Na pánvi si rozehřejeme máslo a chvilku na něm mrkev osmahneme (dokud nepustí krásnou barvičku) a přidáme buď Solčanku, anebo do ní rozdrobíme zeleninový bujón.

3

Promícháme, podlijeme převařenou vodou a dusíme (asi 10 minut), dokud není mrkev poloměkká. Když je hotová, tak pokud nám zůstalo trošku šťávy, tak zahustíme malinko bílou jíškou Knorr (ale nemusíme).

4

Nakonec prolisujeme česnek a dle chuti přisolíme. Já většinou už ani nepřisoluji, protože Solčanka a i bujón to dostatečně osolí.

5

Podáváme nejlépe s bramborem a moravským vrabcem (já dělám moravského vrabce z kuř. masa, aby byl oběd rychle hotový).

DOBROU CHUŤ!!!

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Maso v mrkvi | recept od Kajdy
Maso v mrkvi | recept od Kajdy
Maso v mrkvi | recept od Kajdy. Maso v mrkvi je klasika, pokud jste na toto jídlo zanevřeli vlivem školní jídelny, vězte, že s mým receptem mu zase př…
Vrchlabská zeleninka s bazalkou | recept
Vrchlabská zeleninka s bazalkou | recept
Vrchlabská zeleninka s bazalkou  | recept. Recept na vrchlabskou zeleninku s bazalkou patří k těm, které můžeme popsat jako za málo práce, hodně muzik…
Moravské zelí | recept na červené zelí
Moravské zelí | recept na červené zelí
Moravské zelí | recept na červené zelí. Moravské zelí je nejlepší z červeného zelí (alespoň nám tak chutná), ale lze jej připravit i z bílého zelí. Ta…