Přejít k hlavnímu obsahu

Cuketová hořčice | recept

Cuketová hořčice | recept. Nečekejte, že cuketová hořčice bude chutnat stejně jako klasická, na kterou jste zvyklí. Je přece z cukety, ale podle mě je potřeba ji vyzkoušet. U nás doma se ujala hlavně při grilování nebo ji přidávám do některých omáček jako španělák, znojemská, játrová atd.

Co je potřeba

2 kg cukety (oloupané a nakrájené)

1 střední cibule

4 stroužky česneku

½ polévkové lžíce mletého pepře

½ polévkové lžíce mletého chilli nebo 2-3 malé chilli papričky

1 polévková lžíce soli

4 čajové lžičky cukru

3 větší rajčata

250 ml slunečnicového oleje

150 ml octa

1 “malá” 200 g plnotučná hořčice

Cuketu olupeme, rozpůlíme a vydlabeme vnitřek. Poté ji nakrájíme na menší kostky a dáme do velkého (asi 6-7-litrového) hrnce společně s ostatními ingrediencemi kromě plnotučné hořčice (tu použijeme později).

Takto vaříme na mírném ohni (el. sporák na č.4) 50 minut. Poté do hrnce přidáme celou malou hořčici, důkladně promícháme a ještě necháme 5 minutek povařit.

Nakonec vše v hrnci rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Dle potřeby můžeme trochu dosladit.

Hotovou hořčici plníme do malých skleniček a sterilujeme v horkovzdušné troubě 7 minut na 250°C. Skleničky poté otočíme dnem vzhůru a takto necháme do druhého dne.

Z této dávky jsem měla 7 skleniček od Kunovjanky.

DOBROU CHUŤ!!!

 

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Sterilované česnekové výhonky
Dnes Vám přináším recept na sterilované česnekové výhonky. Výhonky z česneku, které se potom stejně ostříhají používám totiž jako delikatesku. Připrav…
Čalamáda co dům dal | recept
Čalamáda co dům dal | recept. Tuto zeleninu jsem měla doma a potřebovala jsem ji zdělat, můžete ale různě zeleninu kombinovat a použít např. červenou…
Domácí kysané zelí | recept
Domácí kysané zelí | recept. Že je domácí zelí nejlepší, se rozuí samo sebou. Jeho výroba sice stojí trochu námahy, ale za tu práci to určitě stojí. P…