Přejít k hlavnímu obsahu

Vepřové kostky na kapustě | recept na skvělé vepřové

Vepřové kostky na kapustě | recept na skvělé vepřové

Vepřové kostky na kapustě | recept na skvělé vepřové. Když vyzkoušíte můj recept na vepřové kostky na kapustě, zaručuji vám, že se vám budou dělat boule za ušima. My kapustu moc nejíme, ale takhle ji milujeme! Uvařte si se mnou tento recept na skvělé vepřové. 

Co je potřeba

1 kg vepřového plecka (klidně může být i jiné maso, ale s vepřovým je to NEJ)

2 větší cibule

5 stroužků česneku

1 celá kapusta (po odtržení těch vrchních listů, které jsem nechtěla, mi vážila 60 dkg)

olej

sůl a pepř

troška maggi

2 čajové lžičky grilovacího koření od Avokáda – Kuře grill (je fakt nejlepší)

1

Tahle dobrůtka se dělá v troubě, nejprve si nachystáme něco, v čem ji budeme zapékat. Maso si pokrájíme na větší kostky, cibuli na půlkolečka a česnek na silnější plátky. Vše v pekáči smícháme, dochutíme solí a grilovacím kořením popř. můžeme i pepřem, ale ten skoro nepoužívám.

2

Zakápneme trochou oleje a dáme do trouby předehřáté na 250°C chvilku smažit. Když je to krásně zlatavé, tak to promícháme, podlijeme vodou a dáme pod pokličku maso hezky dusit a občas podlijeme (troubu necháme pořád na 250°C).

3

Mezitím si pokrájíme na nudličky kapustu. Když je maso skoro měkké, přidáme kapustu a pořádně vše promícháme. Potom ještě dusíme asi tak 30 – 40 minut, dokud maso i kapusta nejsou dokonale měkké.

4

Když je hotovo, tak ještě můžeme dochutit solí, maggi a podáváme s vařeným bramborem nebo je to výborné i jen tak s chlebem. Myslím, že budete mile překvapeni, je to opravdová lahůdka! DOBROU CHUŤ!!!

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Kančí guláš na červeném víně
Kančí guláš na červeném víně
Kančí guláš na červeném víně | recept. Následující recept je z mé sbírky receptů pro pomalý hrnec, ale kančí guláš si můžete připravit i klasickým způ…
Babiččiny krůtí placičky
Babiččiny krůtí placičky
Babiččiny krůtí placičky | recept na vynikající domácí placičky z krůtího masa. Přemýšlíte, jakou chuťovku uvařit rodině? Přináším vám recept na domác…
Ondráše | recept na plněný bramborák
Ondráše | recept na plněný bramborák
Ondráše | recept na plněný bramborák. Přemýšlíte- li čím spolehlivě nasytit rodinu, vsaďte na Ondráše. Jde o plněný bramborák plátky vepřového masa. M…