Přejít k hlavnímu obsahu

Cibulové bagety | recept na domácí bagety

14. Leden 2020

Cibulové bagety | recept na domácí bagety z kynutého těsta připraveného v domácí pekárně. Připravit si čerstvé domácí pečivo není v dnešní době nic těžkého. Pokud máte domácí pekárnu, potom je příprava kynutého těsta poměrně snadná. Ráda objevuji recepty na domácí pečivo, protože to kupované nevydrží dlouho čerstvé a měkké. Cibulové bagety jsou oblíbené a lahodné. Mají zajímavou chuť. Věřte mi, že upéct domácí cibulové bagety z kynutého těsta není nic těžkého.

Co je potřeba

  • 375 ml vlažné vody
  • 3/4 kostičky čerstvého droždí
  • 2 polévkové lžíce sádla
  • 350 g hladké mouky
  • 150 g polohrubé mouky
  • 120 g pšeničné chlebové mouky
  • 2-3 polévkové lžíce smažené cibulky (kupuji již hotovou)
  • 3-4 čajové lžičky soli
1

Suroviny dáme v uvedeném pořadí do domácí pekárny a zapneme program KYNUTÉ TĚSTO.

Pro přehlednost uvádím množství a pořadí jednotlivých surovin ještě jednou:

  • 375 ml vlažné vody
  • 3/4 kostičky čerstvého droždí
  • 2 polévkové lžíce sádla
  • 350 g hladké mouky
  • 150 g polohrubé mouky
  • 120 g pšeničné chlebové mouky
  • 2-3 polévkové lžíce smažené cibulky (kupuji již hotovou)
  • 3-4 čajové lžičky soli

Hotové těsto propracujeme a rozdělíme na tři díly o hmotnosti cca 375 g.

2

Z každého dílu vyválíme hada na délku plechu na bagety (koupíte v Orionu). Vyválené těsto necháme pod utěrkou kynout 30 minut při pokojové teplotě.

3

Nakynuté bagety postříkáme vodou z rozprašovače a dáme péct do předehřáté trouby na 220-230 °C. Bagety pečeme po dobu 20 minut. Upozorňuji, že při pečení baget nepoužívám horkovzduch.

4

Ještě horké bagety postříkáme trochou vody z rozprašovače a necháme na plechu vychladnout. Přej dobrou chuť.

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Chia bagety | recept na domácí pečivo
Chia bagety | recept na domácí pečivo. Domácí pečivo představuje výzvu, ale když do přípravy zapojíte domácí pekárnu, uvidíte, že se mu žádné kupované…