Přejít k hlavnímu obsahu

Chia bagety | recept na domácí pečivo

08. Únor 2020

Chia bagety | recept na domácí pečivo. Domácí pečivo představuje výzvu, ale když do přípravy zapojíte domácí pekárnu, uvidíte, že se mu žádné kupované nevyrovná. Upečte si chia bagety, poradím vám, jak na to.

Co je potřeba

375 ml vlažné vody

3/4 kostky kvasnic

2 polévkové lžíce sádla

250 g polohrubé mouky

150 g žitné chlebové mouky

120 g hladké mouky

4 čajové lžičky soli

2 – 3 polévkové lžíce chia semínek

1

Do formy od pekárny dáme suroviny v uvedeném pořadí a zapneme program KYNUTÉ TĚSTO.

2

Hotové těsto propracujeme a vymačkáme z něj vzduch.

3

Těsto rozdělíme na 3 díly o váze +- 375 g a vyválíme hádky dlouhé na délku plechu na bagety.

4

Bagety necháme kynout pod utěrkou 20 30 minut.

5

Nakynuté bagety postříkáme vodou z rozprašovače a dáme péct do předehřáté trouby na 220 230°C po dobu 20 – 25 minut BEZ zapnutého horkovzduchu. Vytažené bagety ihned postříkáme vodou z rozprašovače a necháme na plechu vychladnout.

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články