Přejít k hlavnímu obsahu

Chia bagety | recept na domácí pečivo

11. Duben 2022
Chia bagety | recept na domácí pečivo

Chia bagety | recept na domácí pečivo. Domácí pečivo představuje výzvu, ale když do přípravy zapojíte domácí pekárnu, uvidíte, že se mu žádné kupované nevyrovná. Upečte si chia bagety, poradím vám, jak na to.

Co je potřeba

375 ml vlažné vody

3/4 kostky kvasnic

2 polévkové lžíce sádla

250 g polohrubé mouky

150 g žitné chlebové mouky

120 g hladké mouky

4 čajové lžičky soli

2 – 3 polévkové lžíce chia semínek

1

Do formy od pekárny dáme suroviny v uvedeném pořadí a zapneme program KYNUTÉ TĚSTO.

Do formy od pekárny dáme suroviny v uvedeném pořadí a zapneme program KYNUTÉ TĚSTO.
2

Hotové těsto propracujeme a vymačkáme z něj vzduch.

Hotové těsto propracujeme a vymačkáme z něj vzduch.
3

Těsto rozdělíme na 3 díly o váze +- 375 g a vyválíme hádky dlouhé na délku plechu na bagety.

Těsto rozdělíme na 3 díly o váze +- 375 g a vyválíme hádky dlouhé na délku plechu na bagety.
4

Bagety necháme kynout pod utěrkou 20 30 minut.

Bagety necháme kynout pod utěrkou 20 – 30 minut.
5

Nakynuté bagety postříkáme vodou z rozprašovače a dáme péct do předehřáté trouby na 220 230°C po dobu 20 – 25 minut BEZ zapnutého horkovzduchu. Vytažené bagety ihned postříkáme vodou z rozprašovače a necháme na plechu vychladnout.

Nakynuté bagety postříkáme vodou z rozprašovače a dáme péct do předehřáté trouby na 220-230°C po dobu 20 – 25 minut BEZ zapnutého horkovzduchu. Vytažené bagety ihned postříkáme vodou z rozprašovače a necháme na plechu vychladnout.
Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Cibulové bagety | recept na domácí bagety
Cibulové bagety | recept na domácí bagety
Cibulové bagety | recept na domácí bagety z kynutého těsta připraveného v domácí pekárně. Připravit si čerstvé domácí pečivo není v dnešní době nic tě…