Přejít k hlavnímu obsahu

Chlupaté knedlíky | recept

Chlupaté knedlíky | recept. Také neradi děláte chlupáče, protože těsto děláte od oka, a když děláte první zkušební knedlík, tak se i na potřetí rozpadne, protože těsto pořád ne a ne být akorát? Také jsem měla tenhle problém, ale můj miláček mě je naučil. Takže se ráda s vámi podělím o přesnou gramáž, která opravdu funguje.

Co je potřeba

75 dkg syrových brambor

30 dkg hrubé mouky

2 celá vejce

sůl – dle chuti

Syrové brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme vejce, mouku a dle chuti osolíme.

Nejlépe rukou vypracujeme těsto, které necháme asi 1/4 – 1/2 hodinky odpočinout (jednoduše než se nám začne vařit voda v hrnci). Vodu vaříme na elektrickém sporáku už od začátku na č. 5. Když se vám přeci jen bude zdát těsto ne akorát, ještě trochu mouky přidejte.

Když už voda vře, tak pomocí lžičky namočené ve vodě vykrajujeme malé knedlíčky, které vaříme, dokud samy nevyplavou na hladinu. Vařím půl na půl – tzn. že zkrátka do vody naházím půlku těsta, a když jsou všechny knedlíky uvařené, tak tam naházím tu druhou. Knedlíky jsou potom skoro za chvilku hotové. Vždycky jsem vařila knedlíky asi tak po 20 kouskách a pak jsem je vcelku vařila šíleně dlouho! 

Uvařené knedlíky vytahujeme sítkem a propláchneme pod studenou tekoucí vodu (nebudou pak blemcavé a krásně se od sebe oddělí). A podáváme s čím jak kdo rád. My nejradši s houbovou omáčkou. Přeji vám DOBROU CHUŤ a už nikdy nervy z vaření chlupáčů!


 

Autor: Jitule | Zobrazit autorská práva

Jitka Horká

Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Vlčický houskový knedlík | recept. Vždycky jsem se knedlíků bála, ale potom mě je moje tchýně naučila. Knedlíky jsou prostě tak akorát velké a tuze do…
Chlupaté knedlíky od Kajdy | recept. Vzpomínáte na chlupaté knedlíky od babičky, ale sami jste si na jejich přípravu ještě netroufli? Vyzkoušejte násl…