Přejít k hlavnímu obsahu

Červená řepa v klasickém nálevu | recept na nakládanou řepu

Červená řepa v klasickém nálevu | recept na nakládanou řepu. Nakládaná řepa lze sice dneska běžně koupit v jakémkoli supermarketu, nicméně domácí je domácí. Vyzkoušejte si ji připravit podle mého receptu a uvidíte, že po té kupované už nesáhnete.

Co je potřeba

4 kg řepy

3 l vody

1 l octa

12 dkg soli

15 dkg cukru

anýz

fenykl

kmín

křen

Na 4 kg na kostičky pokrájené řepy je potřeba jedna dávka láku a asi 10 12 velkých sklenic o objemu 720 ml. Řepu uvaříme jako brambory ve slupce. Necháme zchladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Řepou naplníme sklenice a navrch do každé dáme špetku (jen tak mezi prsty) kmínu, anýzu, fenyklu a potom buď jedno asi 0,5 cm silné kolečko křenu nebo 1 čajovou lžičku najemno strouhaného křenu.

Zalijeme teplým lákem, zavíčkujeme a zavařímeZavařuji v horkovzdušné troubě 10 minut na 250°C.

Poté vytáhneme a do druhého dne otočíme dnem vzhůru.

Je to dobrůtka!!!

DOBROU CHUŤ!!!

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Řepa se zelím | recept
Řepa se zelím | recept. Co s úrodou řepy? Co takhle ji naložit se zelím?Je to neskutečná dobrota. Dělám ji každoročně (když mám teda dobrou úrodu). U…
Čalamáda co dům dal | recept
Čalamáda co dům dal | recept. Tuto zeleninu jsem měla doma a potřebovala jsem ji zdělat, můžete ale různě zeleninu kombinovat a použít např. červenou…