Přejít k hlavnímu obsahu

Bramboráčky | recept na smažené bramborové placky

Bramboráčky | recept na smažené bramborové placky. Nedaří se vám při přípravě bramboráků docílit té správné konzistence? V následujícím článku vám poradím, jak na ně. Recept je vyzkoušený a poměry mnohokrát osvědčené. Usmažte si výborné bramboráčky jako slavnostní přílohu nebo jako samostatné jídlo.

Co je potřeba

750 g syrových brambor (myslím tím už oloupaných)

400 g hladké mouky

3 celá vejce

3 polévkové lžíce mléka

1 velká cibule

6 stroužků česneku (klidně i víc)

majoránka

sůl

1

Oloupané brambory si nastrouháme na jemném struhadle a vodu z nich částečně zcedíme.

2

Dáme do mísy a přidáme mouku, vejce, mléko, prolisovaný česnek, na drobno pokrájenou cibuli, sůl dle chuti a zasypeme majoránkou.

3

Nejlépe rukou vše důkladně promícháme a hotové těsto necháme 30 minut odležet.

4

Smažíme malé bramboráčky jako přílohu k minutkám nebo bramboráky klasicky přes celou pánev (pokud budete dělat tyhle, tak do těsta můžete přimíchat anglickou slaninu nebo jakýkoliv salám – pro chuť a podáváme nejlépe s bílou kávou z Melty).

5

Pokud dodržíte přesnou gramáž, kterou zde udávám, tak by se těsto už nemělo vůbec doupravovat.

DOBROU CHUŤ!!!

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Chlupaté knedlíky | recept
Chlupaté knedlíky | recept. Také neradi děláte chlupáče, protože těsto děláte od oka, a když děláte první zkušební knedlík, tak se i na potř…
Kulaté knedlíky bez vajec
Kulaté knedlíky bez vajec | recept na domácí knedlíky. Chcete vyzkoušet jednoduchý a rychlý recept na domácí knedlíky? Přináším vám recept na kulaté k…
Italské tyčky od Péti
Italské tyčky od Péti | recept na vynikající tyčky. Chcete přichystat něco rychlého, dobrého jen tak na posezení a na mls? Mám pro vás recept na domác…
Babiččiny krůtí placičky
Babiččiny krůtí placičky | recept na vynikající domácí placičky z krůtího masa. Přemýšlíte, jakou chuťovku uvařit rodině? Přináším vám recept na domác…