Přejít k hlavnímu obsahu

Valašská kyselica | recept na polévku

Valašská kyselica | recept na polévku

Valašská kyselica | recept na polévku. V sychravém podzimu vám jistě přijde vhod následující recept na valašskou kyselici, jde o hustou polévku plnou výborného zelí a voňavou po klobáskách. A podzimní chmury jsou ty tam. 

Co je potřeba

350 g kysaného zelí (nejlépe domácí ze zeláku)

2 brambory

1 2 paprikové klobásy

1 smetana

2 polévkové lžíce hladké mouky

2 čajové lžičky majoránky

1/2 čajové lžičky kmínu

2 ks nového koření

1 bobkový list

sůl a pepř

Zelí dáme do hrnce a zalijeme studenou vodou, přidáme koření a povaříme 15 minut od doby varu (el. sporák č.4).

Zelí dáme do hrnce a zalijeme studenou vodou, přidáme koření a povaříme 15 minut od doby varu (el. sporák č.4).

Poté přidáme na kostičky nakrájené brambory, na kolečka pokrájenou klobásku (slupku neloupu) a vaříme ještě 20 minut, nebo dokud nejsou brambory měkké.

Poté přidáme na kostičky nakrájené brambory, na kolečka pokrájenou klobásku (slupku neloupu) a vaříme ještě 20 minut, nebo dokud nejsou brambory měkké.

Nakonec polévku zahustíme ve smetaně rozmíchanou moukou, popřípadě bílou jíškou Knorr.

Nakonec polévku zahustíme ve smetaně rozmíchanou moukou, popřípadě bílou jíškou Knorr.

Dle potřeby polévku ochutíme solí a pepřem.

Je výborná!!!

Dobrou chuť!!!

 Dle potřeby polévku ochutíme solí a pepřem. Je výborná!!! Dobrou chuť!!!
Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Pindruše
Pindruše
  Nevím, kde toto pečivo z listového těsta přišlo ke svému názvu, ani původ slova pindruše není jasný. Podle všeho nic neznamená a byl uměle vytv…