Přejít k hlavnímu obsahu

Valašská kyselica | recept na polévku

Valašská kyselica | recept na polévku. V sychravém podzimu vám jistě přijde vhod následující recept na valašskou kyselici, jde o hustou polévku plnou výborného zelí a voňavou po klobáskách. A podzimní chmury jsou ty tam. 

Co je potřeba

350 g kysaného zelí (nejlépe domácí ze zeláku)

2 brambory

1 2 paprikové klobásy

1 smetana

2 polévkové lžíce hladké mouky

2 čajové lžičky majoránky

1/2 čajové lžičky kmínu

2 ks nového koření

1 bobkový list

sůl a pepř

Zelí dáme do hrnce a zalijeme studenou vodou, přidáme koření a povaříme 15 minut od doby varu (el. sporák č.4).

Poté přidáme na kostičky nakrájené brambory, na kolečka pokrájenou klobásku (slupku neloupu) a vaříme ještě 20 minut, nebo dokud nejsou brambory měkké.

Nakonec polévku zahustíme ve smetaně rozmíchanou moukou, popřípadě bílou jíškou Knorr.

Dle potřeby polévku ochutíme solí a pepřem.

Je výborná!!!

Dobrou chuť!!!

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Pindruše
  Nevím, kde toto pečivo z listového těsta přišlo ke svému názvu, ani původ slova pindruše není jasný. Podle všeho nic neznamená a byl uměle vytv…
Kančí guláš na červeném víně
Kančí guláš na červeném víně | recept. Následující recept je z mé sbírky receptů pro pomalý hrnec, ale kančí guláš si můžete připravit i klasickým způ…