Přejít k hlavnímu obsahu

Rychlá zelňačka s klobásou | recept na jednoduchou zelňačku

Rychlá zelňačka s klobásou | recept na jednoduchou zelňačku. Zelná polévka má své pevné místo v české kuchyni. Existuje nespočet receptů, mohou se lišit regionálně ale také rodina od rodiny. Pokud hledáte předpis na rychlou zelňačku s klobásou, který vám nezabere příliš času, vyzkoušejte můj. Tato jednoduchá zelňačka je hotová během chvíle a určitě si pochutná celá rodina. 

Co je potřeba

1 gulášová polévka z pytlíku (používám od Vitany)

1 velká sklenice kysaného nebo sterilovaného zelí

 3 – 4 brambory 

1 klobása

případně zakysaná smetana a lžíce mouky na zahuštění (nemusí být)

případně sůl, maggi a cukr na dochucení

1

V 1,5 l vody rozmícháme gulášovou polévku z pytlíku. Přidáme sklenici zelí i s nálevem nebo podle chuti zcedíme. Vaříme cca 15 – 20 minut.

2

Poté přidáme oloupané brambory nakrájené na kostičky a klobásu pokrájenou na kolečka (osobně preferuju čabajkový točený salám, ale lze použít i klobásu, případně i Vysočinu). Polévku přivedeme k varu, vaříme do změknutí.

3

Nakonec lze vmíchat zakysanou smetanu pro zjemnění chuti, ale můžete ji klidně vynechat. Pokud byste chtěli polévku zahustit, rozmíchejte lžíci mouky v zakysané smetaně nebo vodě a poté ji vlijte do polévky. Dle chuti ještě polévku dochutíme solí, cukrem nebo maggi. 

 

4

Pokud máte radši řidší polévku, přidejte více vody. Zelňačka podle tohoto receptu je výborná a rychlá! Přeji vám dobrou chuť!

Autor: Jitule | Zobrazit autorská práva

Jitka Horká

Hodnocení
Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Další zajímavé články