Přejít k hlavnímu obsahu

Prdelačka z ovaru | recept na zabíjačkovou polévku

Prdelačka z ovaru | recept na zabíjačkovou polévku. Nechystáte zrovna zabíjačku a přitom máte chuť na prdelačku? Žádný problém, uvařte si polévku podle mého receptu. Je to rychlovka a budete si připadat jako na zabíjačce.

Co je potřeba

asi 500 – 800 g vepřového kolene

3 kroupáky

1 jitrnice

maggi kostka

petrželová nať (viz. foto)

1 česnek

1 čajová lžička majoránky

maggi

sůl dle potřeby

1

Z kolena uvaříme ovar. Vývar scedíme přes sítko a přivedeme ho k varu (el. sporák na č. 4).

2

Když nám vývar začne bublat, tak do něj přidáme 1 – 2 kostky maggi, vytlačíme ze střívka kroupáky, jitrnici a vše důkladně promícháme. Necháme projít varem a sporák vypneme.

3

Nakonec přidáme majoránku a prolisovaný česnek, dochutíme maggim a solí. Podáváme s pečivem.

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články