Přejít k hlavnímu obsahu

Vepřový perkelt se smetanou | recept

Vepřový perkelt se smetanou | recept

Vepřový perkelt se smetanou | recept. Perkelt je obdoba guláše, většinou se připravuje z hovězího, podle tohoto předpisu si však připravíte perkelt z vepřového. Omáčka je zjemněná smetanou. Obvykle ji dělám v papíňáku, ale kdo nemá, může normálně v hrnci. Vyzkoušejte můj recept na vepřový perkelt se smetanou. 

Co je potřeba

500 g vepřového plecka

1 cibule

2 polévkové lžíce sádla

2 čajové lžičky mleté sladké papriky

2 polévkové lžíce hladké mouky

1 rajský protlak (140 g nebo 4 polévkové lžíce)

3 stroužky česneku

1 zakysaná smetana (může být i sladká)

bujón, sůl

 

 

1

Pokrájenou cibuli osmažíme dozlatova, přidáme mletou sladkou papriku, zpěníme ji a HNED přidáme na kostičky pokrájené maso.

2

Maso osmahneme a přisypeme hladkou mouku. Z bujónu si připravíme vývar a tímto vše za stálého míchání podlijeme.

3

Papíňák zavřeme a maso dusíme doměkka asi 30 – 45 minut. Když je maso měkké, vmícháme do omáčky rajský protlak, prolisovaný česnek a dle potřeby dosolíme.

4

Nakonec omáčku zjemníme smetanou a krátce prohřejeme (nevařit).

5

Podáváme s těstovinami, knedlíkem či rýží. DOBROU CHUŤ!!!

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Pindruše
Pindruše
  Nevím, kde toto pečivo z listového těsta přišlo ke svému názvu, ani původ slova pindruše není jasný. Podle všeho nic neznamená a byl uměle vytv…