jitulciny-recepty.cz

Jablečný kompot na zimu | recept

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jablečný kompot na zimu | recept. Na tento kompot používám letní jablka trhaná. Pokud byste použili padaná jablka, tak by se kompot mohl zkazit.

Co je potřeba

jablka (já použila červená letní)

1 l vody

40 dkg cukru (pokud jsou jablka sladší, cukr uberte)

1 čajová lžička kyseliny citrónové

Do každé sklenice: 

½ čajové lžičky mleté skořice

3 ks hřebíčku

 

Jablka oloupeme a rozdělíme na měsíčky. Používám kráječ na jablka, který perfektně jablíčko rozdělí na osminky a vykrojí ohryzek.

Takto nakrájené měsíčky vkládám do mísy se studenou vodou, ve které jsem rozpustila kyselinu citrónovou (jablka tak nezačnou hnědnout).

Poté do každé sklenice nasypu ½ čajové lžičky mleté skořice, přihodím tři hřebíčky a nacpu do ní jablíčka. Svaříme 1 l vody se 40 dkg cukru a tímto pak zalijeme každou sklenici. Pevně uzavřeme víčkem a zavaříme.

Zavařuji v horkovzdušné troubě na 250°C po dobu 12 minut.

Jak zavařovat v horkovzdušné troubě najdete ZDE.

DOBROU CHUŤ!!!


Zdroj: https://www.jitulciny-recepty.cz/jablecny-kompot-na-zimu-recept.html