jitulciny-recepty.cz

Hruškový kompot | recept na domácí kompot

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Hruškový kompot | recept na domácí kompot. Máte přebytky hrušek? Vsaďte na následující recept na hruškový kompot. Zachováte si tak chutě podzimu i v zimě. Hrušky jsou navíc ovoněné hřebíčkem a skořicí. Hruškový kompot zahřeje na těle i na duši i v zimních plískanicích.

Co je potřeba

hrušky

na 1 l vody

30 dkg cukru

kyselina citrónová

mletá skořice

hřebíček

Omyté hrušky oloupeme, rozkrojíme na čtvrtiny, vykrojíme jadřince. A ihned je vložíme do hrnce s okyselenou vodou kyselinou citrónovou (na 4 l vody dejte asi 1 – 2 zarovnané polévkové lžíce).

Zabráníme tak oxidaci a zhnědnutí hrušek. Z vody a cukru si uvaříme cukerný roztok. Poté hrušky naskládáme do sklenice, přidáme 1 rovnou čajovou lžičku skořice a hřebíčku.

Zalijeme horkým cukerným roztokem a sterilujeme 30 minut při 85 – 90°C nebo v horkovzdušné troubě viz. ZDE a poté sklenice obrátíme dnem vzhůru do druhé dne.

Díky hřebíčku Vám tenhle kompot udělá opravdu dobře.  

DOBROU CHUŤ!!!

 

 

 


Zdroj: https://www.jitulciny-recepty.cz/hruskovy-kompot-recept-na-domaci-kompot.html