Mrkvová omáčka s vepřovým masem | recept. Co uvařit k obědu? Mám pro vás tip na skvělou mrkvovou omáčkou s vepřovým masem. Je to zase něco jiného a tak výborného, že musíte vyzkoušet! Další skvělý recept bez práce, většinou ji za vás totiž udělá trouba. Inspirujte se!
Co je potřeba
500 g vepřového plecka
1 větší cibule
6 menších mrkví
1 – 2 polévkové lžíce hladké mouky
2 polévkové lžíce tmavé jíšky Knorr (nemusí být)
6 kuliček nového koření
3 bobkové listy
1 Karpatský bujón nebo Masox
olej, pepř (nepoužívám), sůl
1
Do pekáče dáme na kostičky pokrájenou cibuli a maso (trouba na 250°C). Zlehka osmahneme a jak nám to začne zlátnout, na pár minutek přikryjeme pokličkou a dusíme, aby cibulka změkla a rozpadala se (nutno hlídat, aby se to nepřipálilo!).
2
Pak maso zaprášíme hladkou moukou, podlijeme trochou vody (asi 0,5 l) a rozdrobíme bujón nebo masox. Přidáme bobkový list, nové koření a nahrubo nastrouhanou mrkev. Podlijeme vodou (asi 1,5 l nebo dle potřeby podle toho, kolik budete chtít mít omáčky) a troubu stáhneme na 180°C, pekáč přikryjeme pokličkou a takto za občasného míchání a dolévání vody necháme zapékat, dokud není maso krásně měkké.
3
Nakonec omáčku zahustíme jíškou Knorr nebo opět hladkou moukou, dochutíme solí, pepřem a maggi, můžeme i trochou Harmonie chuti.
4
Podáváme s rýží, ale určitě to jde i s houskovým knedlíkem nebo uvařeným bramborem. DOBROU CHUŤ!!!
Fazolky na smetaně | recept na lehké zeleninové jídlo. Přes přemíru módních receptů občas zapomínáme na klasická jídla. Přitom i ta umí být moderní, l…
Mrkvová bábovka | recept na moučník. Nejen k nedělní kávě se vám bude hodit následující recept na mrkvovou bábovku. Už během pečení tak fantasticky vo…
Mrkvovníky | recept od Kajdy. Následující recept mám od babičky a už jako malá jsem mrkvovníky měla moc ráda. Upečte si je podle tohoto návodu také, u…
Diskuze k článku