Přejít k hlavnímu obsahu

Žloutkový krém | recept na výborný krém

Žloutkový krém | recept na výborný krém podle Zdeničky.  Žádná pořádná oslava se neobejde bez pořádného dortu, pokud tápete, co upéct, vyzkoušejte si můj recept na žloutkový krém. Kromě něho vám poradím, jak dort snadno potáhnout marcipánem. Inspirujte se!

Co je potřeba

350 ml mléka

250 g moučkového cukru

2 kostky másla

2 vanilkové pudinky

3 žloutky

1 polévková lžíce rumu (nemusí být, ale je to lepší)

 

 

1

Do kastrůlku na el. sporák č. 4 dáme vařit 250 ml mléka, ve kterém jsme rozmíchali 25 dkg moučkového cukru.

2

V dalších 100 ml cukru rozmícháme pudinky s 3 žloutky. Když se mléko začne vařit (bublinkovat), tak přilijeme směs a důkladně mícháme, dokud nám to nezhoustne.

3

Nakonec vmícháme lžíci rumu a necháme vychladit. Když je pudink vychladlý, tak v míse vyšleháme dvě změklá másla a do nich potom postupně (asi po dvou lžících) zašleháváme pudink. A je hotovo.

4

Tenhle krém je výborný! V receptu od Zdeničky je 30 dkg moučkového cukru, ale na nás to bylo moc sladké, takže jsem si upravila k obrazu svému. DOBROU CHUŤ!!!

5

Dortový korpus rozřízneme, slepíme  ho krémem, přiklopíme a krémem ještě pomažeme boky a vrch. Dort pak vložíme do mrazáku, po půl hodině v mrazáku jde pak dort nádherně potáhnout marcipánem, který jsme si předem rozváleli. 

6

Teprve když je dort potažený, přendáme ho na podložku. Díky tomu, že je ještě trochu zmrzlý, jde to krásně.

7

Dort pak již dozdobíme dle vlastní fantazie. 

Zdenička má úžasné stránky s recepty a dorty, nakoukněte: http://peceni-s-laskou.webgarden.cz/

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Punčovina | recept na neotřelý dezert
Punčovina | recept na neotřelý dezert. Z jednoho korpusu udělám dvě pěkná prsa akorát do ruky. Nebo upeču plát jako na piškotovou roládu a pak je post…
Pařížská šlehačka | recept na krém
Pařížská šlehačka | recept na krém. Plánujete dort na oslavu? Vyzkoušejte si dezert s pařížkou šlehačkou. Poradím vám, jak ji připravit tak, aby se za…