Přejít k hlavnímu obsahu

Domácí kremrole | recept na minikremrole z listového těsta

Domácí kremrole | recept na minikremrole z listového těsta.  V následujícím článku vám poradím, jak rychle přichystat skvělý moučník jako z cukrárny, který vám zaručí úspěch u každé návštěvy. Vyzkoušejte můj recept na minikremrole z listového těsta. Jsou jednoduché, rychlé a přitom neuvěřitelně dobré. Většinou musím dělat dvojitou dávku. Inspirujte se a upečte si je také.

Co je potřeba

1 balíček listového těsta

3 bílky

21 dkg moučkového cukru

1 rozšlehané vajíčko na potření

1

Na výrobu minikremrolí potřebujeme trubičky s dírou o průměru 2,5 cm. Z jednoho balíčku listového těsta je 20 ks minikremrolí. Listové těsto rozdělíme na dva díly. Z každé půlky vyválíme obdélník o velikosti 20 x 30 cm.

2

Poté si podle pravítka nakrájíme 2 cm široké proužky, které potřeme rozšlehaným vajíčkem a následně je namotáme na trubičky. Začínáme motat od kraje potřenou stranou nahoru, aby těsto drželo.

3

Celé pak ještě jednou potřeme vajíčkem a takto klademe na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C dozlatova.

4

Na nápň ve vodní lázni vyšleháme bílky s cukrem ručním elektrickým šlehačem. Šleháme, dokud nám nevznikne tuhý krém (asi 4 – 5 minut).

5

Pomocí cukrářského sáčku naplníme kremrole sladkým bílkovým krémem . Nakonec kremrole posypeme moučkovým cukrem. Věřte, že s tímto receptem budete za hvězdu!

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Pindruše
  Nevím, kde toto pečivo z listového těsta přišlo ke svému názvu, ani původ slova pindruše není jasný. Podle všeho nic neznamená a byl uměle vytv…