Přejít k hlavnímu obsahu

Bezový sirup | recept na domácí šťávu

Bezový sirup | recept na domácí šťávu

Bezový sirup | recept na domácí šťávu. Bezový sirup je úžasný doplněk zimních čajů nebo namíchaný se sodovkou a ledem úžasný zaháněč žízně v parných létech.
Z jedné dávky jsem měla skoro 3 litry sirupu. Je takový zvláštně nakyslý, ale přitom slaďoučký.Vyzkoušejte! Budete mile překvapeni!

Co je potřeba

20 25 květů černého bezu

2 kg cukru

50 g kyseliny citónové

2 l převařené a vychladlé vody

Oprané květy, zbavené dlouhých zelených částí, vložíme do třílitrové sklenice, zalijeme převařenou a vychladlou vodou a necháme 24 hodin luhovat.

Oprané květy, zbavené dlouhých zelených částí, vložíme do třílitrové sklenice, zalijeme převařenou a vychladlou vodou a necháme 24 hodin luhovat.

Druhý den vodu zcedíme, květy vymačkáme a do zbytku výluhu přisypeme kyselinu citrónovou a cukr.

Druhý den vodu zcedíme, květy vymačkáme a do zbytku výluhu přisypeme kyselinu citrónovou a cukr.

ZASTUDENA mícháme, dokud se nám kyselina a cukr nerozpustí.

ZASTUDENA mícháme, dokud se nám kyselina a cukr nerozpustí.

Nakonec nalijeme do důkladně vymytých lahví (např. od alkoholu) a skladujeme pokud možno v chladu a temnu.
DOBROU CHUŤ!!!

Nakonec nalijeme do důkladně vymytých lahví (např. od alkoholu) a skladujeme pokud možno v chladu a temnu. DOBROU CHUŤ!!!

Tipy

Skladovat v chladu a spotřebovat tak do 3 měsíců. Pokud skladujete v lednici, tak vydrží i déle.

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články