Přejít k hlavnímu obsahu

Rumová marmeláda z rybízu | recept od Kajdy

Rumová marmeláda z rybízu | recept od Kajdy. Rybízová marmeláda nemusí být jen znouzecnost jak spotřebovat přebytky rybízu. Na následujících řádcích se můžete inspirovat receptem na rumovou marmeládu z rybízu. Rum dodá marmeládě šmrnc a překvapivě skvěle se doplňuje s kyselou chutí rybízu. Vyzkoušejte!

Co je potřeba

1 kg šťávy z rybízu (červeného)
800 g cukru
4 lžíce rumu
1 vanilkový cukr (i víc)

1

7 minut vaříme jen ŠŤÁVU.

2

Potom přidáme cukr, rum a vanilkový cukr a pak vaříme 5 minut.

3

Nalijeme do předem vymytých sklenic a dobře a pevně uzavřeme, otočíme dnem vzhůru do druhého dne a necháme ztuhnout. DOBROU CHUŤ!!!

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Babiččina cmunda | recept od Kajdy
Babiččina cmunda | recept od Kajdy. Bramborák neboli cmunda má mnoho krajových variant, co se týče přípravy, ale i pojmenování. Vyzkoušejte si tu naší…
Marmeláda z červeného rybízu | recept
Marmeláda z červeného rybízu | recept. Červený rybíz otrháme. Trháme celé hrozínky i se stopkami. Rybíz pomeleme ve strojku na bobuloviny (já mám po b…