Přejít k hlavnímu obsahu

Moravský kynutý koláč | recept od Kajdy

Moravský kynutý koláč |  recept od Kajdy. Není nad poctivý kynutý koláč, vyzkoušejte jeho moravskou variantu. Oproti obyčejným mají navíc ještě tvarohovou náplň ve spodní vrstvě. Upečtě si moravský kynutý koláč podle Kajdy.

Co je potřeba

1 kg polohrubé mouky

150 g cukru

200 g másla

3 – 4 žloutky

50 g droždí

500 ml mléka

citrónová kůra

tvarohová náplň (tvaroh, trochu cukru dle chuti a mléko na rozmíchání)

 

Na drobenku:

polohrubá mouka

cukr moučka

máslo

vanilkový cukr

Uděláme kvásek (droždí a vlažné mléko s trochou mouky). Z uvedených ingrediencí a kvásku vypracujeme vláčné hladké těsto a necháme vykynout. Vykynuté těsto rozválíme na pomoučeném vále, rozdělíme na 4 – 6 stejných kousků a zakulatíme. Vytvoříme placku. Z tvarohu, trochy cukru a mléka umícháme nádivkunaplníme jí těsto. Dobře uzavřeme a položíme na plech. Vytvoříme opatrně placku tak, aby nám nepraskla a nevytekla nápň. Potřeme marmeládou (dle chuti), okraje potřeme vajíčkem. V míse smícháme všechny ingredience na drobenku a pak jí posypeme koláč. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C. DOBROU CHUŤ!!!

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Fazolová polévka | recept od Kajdy
Fazolová polévka | recept od Kajdy. Postrádáte inspiraci co uvařit k večeři? Nechte se inspirovat následujícím receptem na fazolovou polévku podle Kaj…
Broskvový štrůdl | recept od Kajdy
Broskvový štrůdl |  recept od Kajdy. Štrůdl nemusí být zdaleka jen moučníkem z jablek. Nečekejte na jejich sezónu a upečte si broskvový štrůdl podle K…