Přejít k hlavnímu obsahu

Květákové lívance | recept od Kajdy

Květákové lívance | recept od Kajdy. Květák obsahuje velké množství vitamínu C a dalších zdraví prospěšných látek. Je příbuzný kedlubně a kapustě. Pro konzumaci pak používáme jeho zdužnatělé květenství. Lze ho připravovat na mnoho způsobů. Vyzkoušejte si přichystat květákové lívance, základ je podobný jako na bramborák. Určitě vám zachutnají.

Co je potřeba

1 kus vařeného květáku
2 vejce, 4 lžíčky oleje
3 lžíce mléka
2
3 syrové brambory
3
4 lžíce hladké mouky
sůl, koření jako na klasický bramborák
tvrdý sýr

Do misky si nadrobno nakrájíme květák (předvařený), přidáme žloutky, olej, mléko, sůl a najemno nastrouhané brambory. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme ho do směsi. Z těsta vytvoříme malé lívance a smažíme po obou stranách dozlatova. Hotové a ještě horké je posypeme strouhaným sýrem a podáváme. DOBROU CHUŤ!!!

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Linecké kytičky | recept od Kajdy
Linecké kytičky | recept od Kajdy. Kdo by neměl rád linecké, peče se skoro v každé rodině a recepty se mnohdy dědí. Nemáte svůj osvědčený recept? Vyzk…
Kuře KUNG-PAO s pórkem | recept
Kuře KUNG-PAO s pórkem | recept. Máte chuť na něco exotického? Vyzkoušejte recept na kuře KUNG-PAO, je to rychlé, jednoduché a zaručeně dobré. Asijská…
Fazolová polévka | recept od Kajdy
Fazolová polévka | recept od Kajdy. Postrádáte inspiraci co uvařit k večeři? Nechte se inspirovat následujícím receptem na fazolovou polévku podle Kaj…
Přesnídávka z jablek | recept od Kajdy
Přesnídávka z jablek | recept od Kajdy. Přichystejte si podle následujícího návodu přesnídávku z jablek. Přesně víte, jaké suroviny použijete, a čím t…