Květákové lívance | recept od Kajdy
Květákové lívance | recept od Kajdy. Květák obsahuje velké množství vitamínu C a dalších zdraví prospěšných látek. Je příbuzný kedlubně a kapustě. Pro konzumaci pak používáme jeho zdužnatělé květenství. Lze ho připravovat na mnoho způsobů. Vyzkoušejte si přichystat květákové lívance, základ je podobný jako na bramborák. Určitě vám zachutnají.
Co je potřeba
1 kus vařeného květáku
2 vejce, 4 lžíčky oleje
3 lžíce mléka
2 – 3 syrové brambory
3 – 4 lžíce hladké mouky
sůl, koření jako na klasický bramborák
tvrdý sýr
Do misky si nadrobno nakrájíme květák (předvařený), přidáme žloutky, olej, mléko, sůl a najemno nastrouhané brambory. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme ho do směsi. Z těsta vytvoříme malé lívance a smažíme po obou stranách dozlatova. Hotové a ještě horké je posypeme strouhaným sýrem a podáváme. DOBROU CHUŤ!!!
Diskuze k článku