Přejít k hlavnímu obsahu

Květákové lívance | recept od Kajdy

Květákové lívance | recept od Kajdy

Květákové lívance | recept od Kajdy. Květák obsahuje velké množství vitamínu C a dalších zdraví prospěšných látek. Je příbuzný kedlubně a kapustě. Pro konzumaci pak používáme jeho zdužnatělé květenství. Lze ho připravovat na mnoho způsobů. Vyzkoušejte si přichystat květákové lívance, základ je podobný jako na bramborák. Určitě vám zachutnají.

Co je potřeba

1 kus vařeného květáku
2 vejce, 4 lžíčky oleje
3 lžíce mléka
2
3 syrové brambory
3
4 lžíce hladké mouky
sůl, koření jako na klasický bramborák
tvrdý sýr

Do misky si nadrobno nakrájíme květák (předvařený), přidáme žloutky, olej, mléko, sůl a najemno nastrouhané brambory. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme ho do směsi. Z těsta vytvoříme malé lívance a smažíme po obou stranách dozlatova. Hotové a ještě horké je posypeme strouhaným sýrem a podáváme. DOBROU CHUŤ!!!

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Kuřecí špízy | recept od Kajdy
Kuřecí špízy | recept od Kajdy
Kuřecí špízy | recept od Kajdy. Minimum postávání u plotny a přesto si skvěle pochutnáte, tak přesně o tom je následující recept na kuřecí špízy. Maso…
Mrkvovníky | recept od Kajdy
Mrkvovníky | recept od Kajdy
Mrkvovníky | recept od Kajdy. Následující recept mám od babičky a už jako malá jsem mrkvovníky měla moc ráda. Upečte si je podle tohoto návodu také, u…