Přejít k hlavnímu obsahu

Králík na divoko | recept od Kajdy

Králík na divoko  | recept od Kajdy. Připravte si k nedělnímu obědu pečínku. Zkuste však tentkrát zvolit králíka, jeho maso je nepoměrně jemnější a zdravější než vepřové, zvláště pokud ho navíc máte z domácího chovu. Upečte si králíka na divoko podle Kajdy, nejlépe chutná s knedlíky a zelím.

Co je potřeba

1 celý králík

150 g slaniny

1 lžíce másla

1 malá cibule

2 stroužky česneku (může být i více)

jedna lžíce rajčatového protlaku

1/8 l dezertního vína (nemusí být)

sůl, pepř mletý, bazalka, oregáno, petrželová nať

voda na podlití

1

Očištěného a odblaněného králíka prošpikujeme slaninou obalenou v mletém pepři.

2

V pánvi na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku se zbytkem slaniny dozlatova. Přidáme na plátky nakrájený česnek, rajčatový protlak, bazalku, oregano a víno.

3

Připraveného králíka v pekáči přelijeme hotovou směsí a mírně podlijeme vodou. Dáme do vyhřáté trouby upéct.

4

Během pečení králíka občas přelijeme a obrátíme.

5

Hotového králíka podáváme se zelím a bramborovým knedlíkem. DOBROU CHUŤ!!!

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Pečený králík s bůčkem | recept
Pečený králík s bůčkem | recept. Upečte si k nedělními obědu králíka s bůčkem podle mého receptu. Díky bůčku není králík vysušený a jídlo skvěle voní.…
Naložený králík po Vlčicku | recept
Naložený králík po Vlčicku | recept. Tento recept mám moc ráda, protože je téměř bez práce a králík má kolem sebe dost výborného sosu. Pokud máte čers…