Přejít k hlavnímu obsahu

Halušky se zelím a uzeným | recept od Kajdy

Halušky se zelím a uzeným | recept od Kajdy

Halušky se zelím a uzeným | recept od Kajdy. Uvařit domácí halušky není nic složitého. S postupem, který naleznete níže, to zvládnete jedna dvě. Pak už stačí domácí halušky doplnit uzeným a zelím a máte vynikající oběd, na němž si dozajista pochutnají všichni. Uvařte si dnes halušky se zelím a uzeným podle Kajdy.

Co je potřeba

800 g brambor

200 – 250 g hrubé mouky

sůl

3 cibule

sádlo nebo rostlinný olej

zelí

uzené

 

1

Brambory oloupeme, nastrouháme najemno a promícháme s prosátou moukou a se solí.

2

Hotové těsto protlačíme přes haluškovník do vroucí osolené vody. Halušky vaříme asi tak 10 minut, než vyplavou. Během vaření je občas promícháme, aby se nepřichytily na dno.

3

Uvařené scedíme a propláchneme studenou vodou. Mezitím si připravíme zelí a uzené maso nakrájíme na tenké plátky a osmažíme ho s cibulkou.

4

Vše nakonec promícháme dohromady a podáváme. DOBROU CHUŤ!!!

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Kuřecí špízy | recept od Kajdy
Kuřecí špízy | recept od Kajdy
Kuřecí špízy | recept od Kajdy. Minimum postávání u plotny a přesto si skvěle pochutnáte, tak přesně o tom je následující recept na kuřecí špízy. Maso…
Králík na divoko | recept od Kajdy
Králík na divoko | recept od Kajdy
Králík na divoko  | recept od Kajdy. Připravte si k nedělnímu obědu pečínku. Zkuste však tentkrát zvolit králíka, jeho maso je nepoměrně jemnější a zd…