Přejít k hlavnímu obsahu

Domácí houskový knedlík | recept od Kajdy

Domácí houskový knedlík | recept od Kajdy. Není pochyb, že domácí knedlík je lepší, než kupovaný. Uvařit opravdu dobrý knedlík se zdá být náročné. S následujícím receptem a trochou trpělivosti to ale jistě zvládnete na jedničku. Odměnou vám bude krásně nadýchaný knedlík, který ocení všichni strávníci. Uvařte si domácí houskový knedlík podle Kajdy.

Co je potřeba

450 g hrubé mouky

1 tvrdší žemle

2 dcl mléka

1 vejce

15 g droždí

sůl

mouka na vál

1

Do mísy prosejeme mouku, přidáme rozdrobené droždí, přilijeme vlažné mléko s rozšlehaným vejcem, osolíme, přihodíme na kousíčky nakrájenou žemli.  Těsto zpracováváme tak dlouho, až se přestane lepit na mísu. Těsto rozdělíme na dvě části, na pomoučeném vále vytvarujeme šišky, zakryjeme utěrkou a necháme kynout 30 minut.

2

Vykynuté knedlíky vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 20 minut. Nejprve 10 minut z jedné strany a potom dalších 10 minut z druhé strany.

3

Horké knedlíky nakrájíme na plátky. Jsou moc dobré. DOBROU CHUŤ!!!

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články