Přejít k hlavnímu obsahu

Babiččina rajská omáčka | recept od Kajdy

Babiččina rajská omáčka | recept od Kajdy. Rajská omáčka je klasika. Pokud jste si na ni dosud netroufli nebo s vařením začínáte, vyzkoušejte následující osvědčený recept na babiččinu rajskou omáčku. Je výborná a přitom jednoduchá! Určitě si pochutnáte vy i vaši blízcí.

Co je potřeba

2 3 lžíce hladké mouky

2 rajčatové protlaky (dle chuti)

1 dřívko skořice

10 hřebíčků

5 kuliček nového koření

1 2 bobkové listy

sůl

cukr

olej

 

1

Olej rozehřejeme, přidáme mouku a uděláme jíšku. Odstavíme z plotny, přidáme 2 rajské protlaky a rozmixujeme, aby nebyly hrudky. Zalijeme 1,5 l vody a povaříme s 5 ti kuličkami nového koření a 1 2 bobkové listy. Osolíme a ocukrujeme dle chuti.

2

Je to moc výtečná omáčka. Podáváme s vařeným hovězím nebo vepřovým masem a knedlíkem nebo těstovinami. DOBROU CHUŤ!!!

Pokud chceme rajskou omáčku na plněné papriky, připravíme si 3 4 paprikové lusky, které naplníme mletým masem. Vynecháme skořici a hřebíček. Paprikové lusky vložíme do omáčky a pečeme v troubě cca 30 45 min.

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Vlčická omáčka | recept
Vlčická omáčka | recept. Také si nevíte rady, co uvařit k obědu? Inspirujte se mým receptem na vlčickou omáčku. Je to další bašta, kterou jsem rychle…
Kuře KUNG-PAO s pórkem | recept
Kuře KUNG-PAO s pórkem | recept. Máte chuť na něco exotického? Vyzkoušejte recept na kuře KUNG-PAO, je to rychlé, jednoduché a zaručeně dobré. Asijská…
Broskvový štrůdl | recept od Kajdy
Broskvový štrůdl |  recept od Kajdy. Štrůdl nemusí být zdaleka jen moučníkem z jablek. Nečekejte na jejich sezónu a upečte si broskvový štrůdl podle K…