Přejít k hlavnímu obsahu

Pražené lískové ořechy | návod

22. Květen 2020

Pražené lískové ořechy | návod. Mohlo by se zdát, že upražit ořechy je velice jednoduché. Ale i tato činnost má svůj správný postup, pokud chcete dosáhnout opravdu precizního výsledku. Takto pražené lískové ořechy jsou výborné v Masarykově cukroví nebo jako náplň čokoládových pralinek. Můžeme je také promíchat se solí a jen tak slupnout večer u telky.

Co je potřeba

1 sáček = 100 g lískových ořechů

1

Sáček lískových ořechů vysypeme na plech vyložený pečícím papírem.

2

Ořechy dáme pražit do přehřáté trouby na 210°C po dobu 10 minut BEZ zapnutého horkovzduchu.

3

Poté hned ořechy nasypeme do staré utěrky, uzavřeme a promneme. Tmavé slupky odpadnou.

4

Ještě teplé ořechy zbavené slupek nasypeme do misky s vodou (pokojová teplota) a necháme je máčet 30 minut.

5

Po 30 minutách ořechy lžící vybereme do misky a můžeme zpracovat.

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Škeble | recept na vánoční cukroví
Škeble |  recept na vánoční cukroví. Tohle cukroví radím dělat rovnou z dvojité dávky, protože je naprosto fantastické. Mně na něj chodil v noci nějak…