Meruňková marmeláda | recept na domácí zavařeninu
Meruňková marmeláda | recept na domácí zavařeninu. Lámete si hlavu, jak zpracovat úrodu meruněk? Jednoduchá rada, uvařte si meruňkovou marmeládu. Z kila meruněk jsou 4 menší skleničky marmelády. Meruňková marmeláda je u nás TOP a v obrázkovém postupu mrkněte, jaký originální dárek jsem vymyslela pro svou nejlepší švagrovou Aničku a inspirujte se.
Co je potřeba
1 kg meruněk
100 ml vody
želírovací cukr Dr. Oetker 2:1
2 čajové lžičky kyseliny citrónové
Meruňky omyjeme a rozdělíme na půlky.
Půlky meruněk vložíme do hrnce a podlijeme je 100 ml vody. Za stálého míchání je necháme rozvařit (el. sporák na č.3).
Když jsou meruňky rozvařené, tak je tyčovým mixérem rozmixujme dohladka, přidáme želírovací cukr, kyselinu citrónovou a za stálého míchání povaříme asi 5 minut.
Po uplynulém čase si na talířek odebereme vzorek, a pokud po vychladnutí je tuhý, můžeme marmeládu plnit do skleniček.
Marmeládu plníme do skleniček ještě horkou, uzavřeme víčky a do druhého dne necháme dnem vzhůru. NEZAVAŘUJEME. DOBROU CHUŤ!!!
Na marmeládu můžete vymyslet orginální etiketu a zajímavý dárek je na světe!