jitulciny-recepty.cz

Halušky se zelím a uzeným | recept od Kajdy

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Halušky se zelím a uzeným | recept od Kajdy. Uvařit domácí halušky není nic složitého. S postupem, který naleznete níže, to zvládnete jedna dvě. Pak už stačí domácí halušky doplnit uzeným a zelím a máte vynikající oběd, na němž si dozajista pochutnají všichni. Uvařte si dnes halušky se zelím a uzeným podle Kajdy.

Co je potřeba

800 g brambor

200 – 250 g hrubé mouky

sůl

3 cibule

sádlo nebo rostlinný olej

zelí

uzené


 

Krok 1

Brambory oloupeme, nastrouháme najemno a promícháme s prosátou moukou a se solí.

Krok 2

Hotové těsto protlačíme přes haluškovník do vroucí osolené vody. Halušky vaříme asi tak 10 minut, než vyplavou. Během vaření je občas promícháme, aby se nepřichytily na dno.

Krok 3

Uvařené scedíme a propláchneme studenou vodou. Mezitím si připravíme zelí a uzené maso nakrájíme na tenké plátky a osmažíme ho s cibulkou.

Krok 4

Vše nakonec promícháme dohromady a podáváme. DOBROU CHUŤ!!!


Zdroj: https://www.jitulciny-recepty.cz/recepty-od-kajdy/halusky-se-zelim-uzenym-recept-od-kajdy