jitulciny-recepty.cz

Zapečený pangasius s jarní cibulkou | recept na snadné zapečené jídlo

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Zapečený pangasius s jarní cibulkou  | recept na snadné zapečené jídlo. Recept na zapečeného pangasia je výbornou úpravou této nepříliš chuťově výrazné ryby. Díky jarní cibulce hraje pokrm barvami, sýr se smetanou zase zaručí zlatou kůrku a výborný sos. Nejlepší je zapečeného pangasia podávat s bramborovými přílohami, vyzkoušejte ho třeba se šťouchanými bramborami.

Co je potřeba

500 g pangase (může být mražený)

1 smetana 30 %

4 5 ks jarní nebo lahůdkové cibulky (případně pórek)

100 g eidamu

koření na ryby

kmín

sůl

1 čajová lžička bazalky

máslo

citrónová šťáva nebo lemonka

Krok 1

Rybu necháme rozmrznout. Když by byla hodně mokrá, zabalíme ji do pleny nebo čisté utěrky a vysušíme ji.

Krok 2

Poté ji zalijeme citrónovou šťávou asi na 5 – 10 minut. Mezitím si pokrájíme jarní cibulku na 0,5 cm silné proužky, ale pouze zelenou část – zbytek použijeme do brambor.

Krok 3

Pangasia osolíme z obou stran a z jedné strany ho posypeme trochou kmínu. Stejnou stranou ho položíme na máslem vymazaný pekáček. Vrchní stranu posypeme kořením na ryby.

Krok 4

Rybu zasypeme jarní cibulkou a najemno nastrouhaným eidamem. Nakonec vše zalijeme smetanou, ve které jsme rozmíchali lžičku bazalky.

Krok 5

Dáme zapéct (bez pokličky) do trouby předehřáté na 180°C asi na 15 – 20 minut, dokud nebude vršek zlatavý.

Krok 6

Mezitím si připravíme šťouchané brambory. Do uvařených brambor zamícháme zbytek jarní cibulky pokrájený na slabá kolečka a asi tři plátky másla. Dle potřeby brambory ještě dosolíme. A následně rozšťoucháme. 

Krok 7

Když je ryba krásně zlatavá, podáváme se šťouhanými bramborami. Pod rybou by se nám měl uvolnit výborný sos, můžeme jím ještě polít brambory. Dobrou chuť!


Zdroj: https://www.jitulciny-recepty.cz/pangas/zapeceny-pangasius-s-jarni-cibulkou-recept-na-snadne-zapecene-jidlo