Cikánská omáčka k masu | recept
Cikánská omáčka k masu | recept. Cikánská omáčka je výborná jako příloha ke grilovaným masům, párkům, klobásám nebo lze použít i jako přídavek do minutek pod maso.
Co je potřeba
1 kg rajčat
1/2 kg cibule
6 stroužků česneku
hrst rozinek
2 dcl octa
15 dkg cukru
2 polévkové lžíce soli
1 čajová lžička kari koření
1 čajová lžička mletého pepře
1 čajová lžička pálivé mleté papriky
Do hrnce nakrájíme na menší kostičky rajčata, česnek prolisujeme.
Cibuli buď nasekáme nebo nakrájíme nadrobno. Přidáme ostatní ingredience a vše promícháme. Elektrický sporák zapneme na č.4 a takto vaříme asi 40 minut za občasného míchání.
Pak nám směs začne houstnout, a tak sporák stáhneme na č.3 a vaříme za občasného míchání ještě dalších 20 minut. Kdo chce, může vše ještě propasírovat, ale my to rádi s malinkými kousky.
Nakonec horké nalijeme do sklenic, uzavřeme víčkem a do druhého dne necháme dnem vzhůru. Nemusí se zavařovat, víčka se krásně zatáhnou i tak.
Dělala jsem rovnou z dvojité dávky a měla jsem 9 skleniček od Kunovjanky.
DOBROU CHUŤ!!!