jitulciny-recepty.cz

Čalamáda nejen pod maso | recept

Složitost: Mírný
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Čalamáda nejen pod maso | recept. Čalamáda je výborná samotná a nebo pod maso. Recepty dodám časem, až s ní budu něco vařit. Z jedné dávky jsem měla 9 skleniček od Kunovjanky. Základem jsou rajčata a papriky. Recept je opravdu jednoduchý a nenáročný na suroviny. Vyzkoušejte!

Co je potřeba

1 kg rajčat

1/2 kg bílých paprik

1/2 kg cibule

250 ml octa

15 dkg cukru krupice

3 čajové lžičky soli

10 kuliček nového koření

3 bobkové listy

Rajčata nakrájíme na čtvrtky, papriku na proužky a cibuli na půlkolečka. Vše dáme do velkého hrnce a přidáme ostatní suroviny.

Promícháme a takto povaříme na el. sporáku na č.4 –  30 minut. Nepodléváme vodou, protože rajčátka pustí dostatek šťávy!!!

Poté necháme 10 hodin odstát a  následně plníme do sklenicZavařuju v horkovzdušné troubě na 250°C – 7 minut menší skleničky a 10 minut velké.

Po vytažení z trouby sklenice otočíme dnem vzhůru a takto necháme do druhého dne.

DOBROU CHUŤ!!!


Zdroj: https://www.jitulciny-recepty.cz/calamada-nejen-pod-maso-recept.html