jitulciny-recepty.cz

Těstovinová pizza | recept

Složitost: Mírný
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Těstovinová pizza | recept. Na následujících řádcích se dozvíte, jak připravit netradiční pizzu. Místo klasického těsta totiž použijeme těstoviny. Tato těstovinová pizza své slavné příbuzné směle konkuruje. Opět moje fantazie a chutě zapracovali. Doufám, že i vám bude chutnat!

Co je potřeba

1/2 balíčku těstovin

1 větší kuřecí prso asi 250 g

3 – 4 rajčata,

2 – 3 čajové lžičky koření na kuřecí steak

1 – 2 čajové lžičky Harmonie chuti

1/2 hrsti čerstvého libečku

sýr na postrouhání

oregáno, pepř, sůl

olej

 

 

 

Krok 1

Těstoviny uvaříme dle návodu na obale s asi pěti lístečky libečku. Těstoviny rozprostřeme po máslem vymazané pizza formě (mám průměr asi 26 cm).

Krok 2

Kuřecí maso pokrájíme na menší kostičky, smícháme s kořením, najemno pokrájeným libečkem, zalijeme asi lžící oleje a necháme 15 – 30 minut odležet v chladnu.

Krok 3

Na trošce oleje si osmahneme odleželou směs lehce dozlatova (el. sporák na č.6), podlijeme trochou vody a přidáme na půlměsíčky nakrájená rajčata (sporák stáhneme na č.4). Chvíli mícháme (asi 5 – 8 minut), a jak se rajčata začnou jakoby rozpadat, směs dochutíme dle potřeby solí a pepřem (musí tam zůstat taky trochu sosu, který se pak vpije do těstovin).

Krok 4

Kuřecí směs rozprostřeme po těstovinách, zasypeme najemno nastrouhaným sýrem a posypeme troškou oregána. Dáme zapéct dotrouby předehřáté na 180°C asi na 10 15 minutek.

Krok 5

Hotové porcujeme na trojúhelníčky jako pizzu a podáváme se zeleninovým salátem. DOBROU CHUŤ!!!


Zdroj: https://www.jitulciny-recepty.cz/testoviny/testovinova-pizza-recept