jitulciny-recepty.cz

Mrkvová bábovka | recept na moučník

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Mrkvová bábovka | recept na moučník. Nejen k nedělní kávě se vám bude hodit následující recept na mrkvovou bábovku. Už během pečení tak fantasticky voní, že bych ji nejradši zbaštila hned po vytažení z trouby. Je opravdu fantastická a mrkev v ní není vůbec poznat.

Co je potřeba

1 hrnek cukru,

1 hrnek oleje

2 hrnky polohrubé mouky

3 hrnky najemno strouhané mrkve (tj. asi 350 – 400 g)

1/2 hrnku rozinek

1/2 hrnku sekaných vlašských ořechů

2 čajové lžičky prášku do pečiva

2 čajové lžičky skořice

3 celá vejce

špetka soli

Nejdříve si očistíme mrkev a nastrouháme najemno, vložíme do mísy a na ni naházíme všechny ostatní suroviny a promícháme.

Nejdříve se bude zdát, že to moc nejde, ale míchejte a pak to nechte asi 5 minutek odležet. Celé to pustí šťávu a pak to už bude vypadat daleko lépe.

Těsto je takové husté, ale tak to má být viz. foto. Těsto nalijeme do sádlem vymazané a polohrubou moukou vysypané bábovkové formy a dáme péct do trouby předehřáté na 180°C asi na hodinku, hodinku a čtvrt. Pokud začne vršek bábovky černat a ještě není uvnitř dopečená (zkoušíme po hodince špejlí), tak přes ní dejte alobal. Já ji pekla hodinu a čtvrt, ale záleží, jakou má kdo troubu.

Po vytažení z trouby nechejte bábovku ještě ve formě asi 5 minut odležet a pak pomalu vyklopte, aby nepraskla (poslední dobou mám totiž smůlu, že mi trošku praskne, ale to je asi mýma rukama).

Určitě zkuste! Je to zase něco jiného.

DOBROU CHUŤ!!!

 

 

 


Zdroj: https://www.jitulciny-recepty.cz/mrkvova-babovka-recept-na-moucnik.html