jitulciny-recepty.cz

Bramboračka bez hub | recept na snadnou bramborovou polévku

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Bramboračka bez hub | recept na snadnou bramborovou polévku. Pravá bramboračka se připravuje s alespoň jednou hrstí sušených hub. Pokud stejně jako já houby nejíte, vyzkoušejte můj recept, který je variantou na pravou bramboračku. Množství zeleniny můžete použít podle svého uvážení. Bramboračka patří ke klasickým pokrmům české kuchyně, proto na ni existuje bezpočet receptů. Vyzkoušejte můj recept na bramborovou polévku. Je jednoduchý na přípravu a nenáročný na čas. 

Co je potřeba

4  – 5 brambor

čerstvá nebo mražená zelenina

 – 3 stroužky česneku

asi 2cm silný plátek másla

hladká mouka

 – 3 čajové lžičky tmavé jíšky Knorr

 – 2 čajové lžičky Solčanky nebo Podravky

majoránka, sůl a maggi na dochucení

Krok 1

Do hrnce s vodou nasypeme mraženou zeleninu nebo čerstvou zeleninu nastrouhanou nahrubo (kromě kořenové zeleniny lze použít i hrášek). Přidáme 1 – 2 čajové lžičky Solčanky nebo Podravky a pokrájené brambory na kostičky.  

Krok 2

Vaříme do změknutí. Pokud se rozhodnete přidat houby, je třeba polévku provařit minimálně 20 minut. Jakmile brambory a zelenina změknou, přichystáme si jíšku z másla a hladké mouky. Za stálého míchání ji zapracujeme do polévky.

Krok 3

Provaříme asi 5 minut a pro tmavší barvu přisypeme ještě asi 2 – 3 čajové lžičky tmavé jíšky Knorr (ale není to úplně nutné). Nakonec utřeme česnek se solí a spolu s majoránkou ho přidáme do polévky. Pokud je třeba, dochutíme solí a maggi, ale do polévky jsme již dávali Solčanku a česnek se solí, tudíž se solením buďte opatrní.

Krok 4

Bramboračka podle tohoto receptu je opravdu výborná. Výhodou je, že je celkem rychle hotová. Mám ji vyzkoušenu i na vlastních dětech, kterým velmi chutná. Zkuste si ji  připravit také. 


Zdroj: https://www.jitulciny-recepty.cz/polevky/bramboracka-bez-hub-recept-na-snadnou-bramborovou-polevku