jitulciny-recepty.cz

Frankfurtská polévka | recept

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Frankfurtská polévka | recept. V následujícím receptu vás provedu přípravou frankfurtské polévky. Název odkazuje k německému městu, údajně je tomu tak proto, že se jedná o polévku s párky, které se začaly vyrábět v 15. století právě ve Frankfurtu. Ať je tomu tak nebo ne, frankfurtská polévka se stala stálicí nejen v německé kuchyni, ale i u nás. Uvařte si ji se mnou i vy. Její příprava je rychlá a jednoduchá.

Co je potřeba

6 nožiček slabých párečků (použila jsem Javořické, nemusí se loupat)

1 velká cibule

1 polévková lžíce sádla

1 polévková lžíce másla

4 větší brambory

1 bujón (používám Karpatský)

2 čajové lžičky sladké mleté papriky nebo 1 lžička sladké a 1 lžička pálivé

1 polévková lžíce hladké mouky

50 ml mléka

2 stroužky česneku (nemusí být)

sůl, pepř, Harmonie chuti

petrželka na ozdobu

Krok 1

V hrnci necháme rozpustit sádlo a máslo. Na tom pak necháme zesklovatět nadrobno pokrájenou cibulku, přidáme mletou papriku a hladkou mouku a umícháme zápražku.

Krok 2

Poté zalijeme 1,5 – 2 l teplé vody z konvice, přidáme bujón (jaký kdo rád), pepř, sůl a na kostičky pokrájené brambory. Necháme vařit do změknutí brambor a poté do polévky přihodíme na kolečka pokrájené párečky, přilijeme mléko a vaříme ještě asi 10 minut na mírném ohni.

Krok 3

Nakonec polévku dochutíme Harmonií chuti, utřeným česnekem (nemusí být) a ozdobíme petrželkou. Když se mi polévka zdá ještě řídká, tak zahustím jíškou Knorr. Je naprosto vynikající! Nesmí chybět na vašem jídelníčku. 


Zdroj: https://www.jitulciny-recepty.cz/polevky/frankfurtska-polevka-recept