Polévka z bílých fazolek v pomalém hrnci
Složitost: 
            Lehké
      
        Cena: 
            1 - 1000 Kč
      
      
      Polévka z bílých fazolek v pomalém hrnci | recept na vynikající fazolovou polévku z bílých fazolí. Zkouším nové recepty z pomalého hrnce. Vaří se v něm parádně. Naposledy jsem vyzkoušela uvařit v pomalém hrnci fazolovou polévku z bílých fazolí a byla tak lahodná, že se musím s vámi podělit o recept.
Co je potřeba
- 250 g bílých fazolí
 - 3 mrkve
 - 2 stonky řapíkatého celeru
 - 2 trubky ze stonku libečku
 - 1 cibule
 - 6 kuliček nového koření
 - 6 kuliček pepře
 - 1 bobkový list
 - 2 kostky zeleninového bujónu
 - asi 2 litry vody
 - sůl, polévkové koření, sušená majoránka, libeček
 
Krok 1
Do pomalého hrnce nasypeme fazolky. Na ně rozdrobíme zeleninové bujóny a přidáme pokrájenou cibuli, oloupaný řapíkatý celer a koření. Zalijeme 2 l vody a dáme vařit na 6 h na program low.
Krok 2
Když je uvařeno, tak mrkve nastrouháme na hrubém struhadle, pokrájíme řapíkatý celer a vrátíme zpět do polévky.
Krok 3
Přidáme majoránku, listy libečku a párkrát projedeme tyčovým mixérem. Polévka se tím zahustí.
Krok 4
Nakonec polévku dochutíme solí a polévkovým kořením.