jitulciny-recepty.cz

Prsty staré čarodějnice | recept na halloweenské sušenky

Složitost: Mírný
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Prsty staré čarodějnice | recept na halloweenské sušenky. Hledáte- li recept na halloweenské pečivo, inspirujte se mými sušenkami. Dnes jsem chtěla překvapit děti, a proto jsem upekla tyto strašidelné prsty. Chtěla jsem, aby byly opravdu hrozivé a myslím, že se povedlo. Nic těžkého to není a časově vám to zabere i s loupáním mandlí asi 90 minut času. Vyzkoušejte recept na prsty staré čarodějnice. 

Co je potřeba

500 g hladké mouky

150 g moučkového cukru

250 g Hery

1 celé vejce

½ prášku do pečiva

3 polévkové lžíce mléka (studené)

1 polévková lžíce vanilkového aroma

1 polévková lžíce mandlového aroma

100 g celých mandliček

 

červená marmeláda

červené potravinářské barvivo

Krok 1

Nejdříve spaříme mandle a oloupeme je. Z této dávky jsem měla asi 60 prstů, nachystáme si přibližně stejný počet mandliček.

Krok 2

Všechny suroviny dáme do mísy (dělala jsem v robotu) a vypracujeme v krásně hladké těsto. Těsto nemusí odpočívat, můžeme hned začít.

Krok 3

Na vále odkrajujeme kousky těsta, které rozdělíme na špalíčky. Z nich potom vyválíme válečky a podle fantazie různě zakroutíme. Prsty rovnáme na pečící papír. Tupou hranou nože naznačíme ohyby prstů.

Krok 4

Nakonec vtlačíme celou mandličku jako nehet. Prsty dáme péct do předehřáté trouby na 160 – 170°C po dobu asi 15 minut se zapnutým horkovzduchem. Každá trouba peče  jinak. Držte se pravidla, že prsty se mají upéct dorůžova a po vytažení z trouby zhodnoťte, zda-li jsou prsty zespodu zlatavé.

Krok 5

Upečené prsty necháme zchladnout a následně je štětcem pomalujeme jako krvavé. V malém množství vody rozmícháme potravinářské barvivo – smíchala jsem odstín red-red a burgundy od firmy Wilton. Poté mandličky odloupneme, dírku zamažeme malým množstvím červené marmelády nebo povidel a mandli zatlačíme zpět do dírky. Vytvoří to efekt hnijících nehtů. 


Zdroj: https://www.jitulciny-recepty.cz/prsty-stare-carodejnice-recept-na-halloweenske-susenky.html